Începe Regata BMW, în acest week-end, la Constanța

487
Începe Regata BMW, în acest week-end, la Constanța - yachtingbmw5-1371837587.jpg

Articole de la același autor

A doua etapă a Cupei McCann 2013 la yachting: Regata BMW va avea loc în acest week-end, în Portul Tomis Constanța. Evenimentul este realizat de Yacht Club Regal Roman, împreună cu Life Harbour și Black Sea Sailing.

Cursa propriu-zisă va avea startul sâmbătă, la orele 11.00, din rada Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compass direcția nord, către Platformele de foraj marin.

Traseul va avea o lungime de aproximativ 39 mile nautice x 2 pentru ambarcațiunile înscrise la clasa race, respectiv 19 mile nautice x 2 pentru ambarcațiunile înscrise la clasa cruise.

Rând pe rând, în funcție de tăria și direcția vântului, dar și în funcție de abilitățile skipperilor de a alege traseul optim și a manevra ambarcațiunea în mod optim, competitorii sunt așteptați să se întoarcă în Portul Tomis unde va fi amplasată și linia de finish.

Duminică, la orele 14.30 este planificată ceremonia de premiere unde primii trei clasați la fiecare din cele două clase de concurs, race, respective cruise vor primii cupe, medalii, diplome și premii.

Această regată se bucură de prezența lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuți arbitri internaționali, cu o vastă experiență ca judecător în cadrul unor competiții de top pe care le-a arbitrat începând cu anul 1999. Ofițer principal de cursă este Georgiana Stoian, o tânără dar foarte apreciată ofițer de cursă.

Cupa McCann - Erickson va include cinci regate care se vor desfășura în spațiul între Vama Veche și Platformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis și Marina LifeHarbour Limanu.

Fiecare competiție va avea, în medie, un număr de 20-25 de ambarcațiuni cu vele, iar numărul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcațiuni se va ridica la 150-200 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.164 secunde