Liga Națională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud, duel cu vecina de clasament, Poli Timișoara

193
HC Dobrogea Sud, duel cu vecina de clasament, Poli Timișoara - hcds2-1573159074.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud se pregătește pentru partida pe care o va avea cu Poli Timișoara, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanța, de la ora 15.30. 


Echipa antrenată de Djordje Cirkovic vine după calificarea la pas în optimile de finală ale Cupei României și își dorește să lege victoria de la Galați cu una pe teren propriu, în fața bănățenilor. 


Căpitanul Zoran Nikolic este încrezător în echipă după parcursul bun din ultima lună. De la egalul cu CSM, 20-20 la București, pe 9 octombrie, echipa constănțeană nu a mai pierdut niciun meci, ba dimpotrivă, le-a câștigat pe toate, în deplasare: 21-19 cu Csurgo, în Cupa EHF, 25-20 cu HC Buzău, în Liga Zimbrilor, și 42-12 cu CSU Galați, în Cupa României. 


"Atmosfera e bună, normal. Trebuie să rămânem cu victorii, să continuăm seria bună. De când ne-am întors de la echipele naționale, am avut timp să ne adaptăm cu antrenorul, să facem scheme noi. E meci foarte important pentru noi și mergem la victorie!", a declarat Nikolic, pentru site-ul oficial al clubului. 


"Metoda Buligan" 
Alexandru Buligan i-a ținut în priză pe cei trei portari cu antrenamentele specifice, la care a pus umărul și kinetoterapeutul Nicu Roman. Dani Vasile, Karim Hendawy și Ionuț Iancu au fost numai ochi și urechi la indicațiile lui "Buli". 


Antrenorul care a luat un titlu mondial cu Spania în 2005, atunci când îi avea pe mână pe celebrii Javier Hombrados și David Barrufet, încearcă să le transmită elevilor săi cât mai multe cunoștințe din vasta sa experiență. 


Ca și pe vremea HCM-ului, când au lucrat cu el Ionuț Stănescu și Mihai Popescu, antrenamentele lui Buligan sunt intense și mereu surprinzătoare. Fostul mare portar știe să comunice permanent cu jucătorii la antrenamente, unde se lucrează serios, dar cu zâmbetul pe buze. 


"Încerc să mă adaptez la cerințele din handbalul mondial și să le explic că, dacă ne antrenăm la standarde înalte, și rezultatele se vor vedea. Am fost portar și îmi aduc aminte că, de multe ori, eram deranjat când știam cu o săptămână înainte ce antrenamente voi face. Mental, încerc să îi pun în situații noi, ca ei să nu știe ce vor face. Întotdeauna vreau să-i surprind, pentru că știu că atunci și creierul absoarbe mai bine informațiile, iar ei sunt mai dispuși la efort. Înțelegerile sunt mult mai variate. E o îmbogățire a pachetului tehnico-tactic", a declarat Alexandru Buligan. 


XXX 
Programat sâmbătă, de la ora 15.30 (în direct la TVR1), meciul cu Politehnica Timișoara, contând pentru etapa a 9-a a Ligii Zimbrilor, nu este singurul test al săptămânii pentru HC Dobrogea Sud. Juniorii I joacă miercuri, de la ora 14.00, la Sala Sporturilor, cu CSS 3 Steaua, în etapa a 9-a a sezonului regulat. Băieții antrenați de George Buricea și Enis Murtaza vor intra apoi și la Liga a-II-a, la meciurile cu CS Medgidia, joi, la ora 18.00, în deplasare, și CSU Pitești, duminică, la ora 13.00, pe teren propriu. Cele două partide contează pentru etapa a 8-a, respectiv a 9-a, a Diviziei A, Seria B. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5756 secunde