Performanță istorică!

Echipa feminină de baschet 3X3 a României, calificată la JO de la Tokyo

327
Echipa feminină de baschet 3X3 a României, calificată la JO de la Tokyo - baschet3x31-1572639178.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a anunțat, vineri, Federația Internațională de Baschet (FIBA), potrivit paginii de Facebook a forului național. 


"Un vis devenit realitate: România va fi reprezentată la Tokyo 2020 în competiția feminină de baschet 3x3, acolo unde, momentan s-au mai calificat doar Rusia, China și Mongolia", a transmis Federația Română de Baschet. 


Federația a mulțumit Ministerului Tineretului și Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și partenerilor de la Sport Arena Streetball, "pentru contribuția adusă la această performanță istorică, precum și celor peste 1.000 de jucătoare din România participante la competițiile de baschet FIBA3x3", dar și altor factori care au contribuit la această reușită: antrenori, cluburi, arbitri, oficiali, voluntari, unități de învățământ, asociații județene sau doar simpli iubitori ai baschetului, conform Agerpres. 
Team-managerul clubului BC Athletic Constanța, Andrei Talpeș, a ținut să transmită și el un mesaj de felicitare, în care a adus cuvinte de laudă echipei naționale a României. 


"România atinge o performanță demnă de cartea de istorie - calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu naționala feminină de baschet 3x3. România a reușit să se califice direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după un sezon în care mobilizarea a fost una extraordinară. De la ceea ce a început ca o simplă joacă pe terenurile din Politehnică, Sport Arena Streetball a contribuit decisiv la un fenomen care acum duce România la Jocurile Olimpice: baschetul 3x3! O performanță care s-a materializat cu aportul Federației Române de Baschet, cluburilor de baschet, al jucătoarelor, al asociațiilor sportive, autorităților, unităților de învățământ, al tuturor celor care iubesc baschetul. Mergem la Jocurile Olimpice împreună! Împreună suntem România!", a transmis team-managerul BC Athletic Constanța, Andrei Talpeș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5693 secunde