Cursă de maraton transfrontalieră între România și Bulgaria

215
Cursă de maraton transfrontalieră între România și Bulgaria - maraton-1535732492.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a treia ediție a maratonului transfrontalier Via Pontica va avea loc duminică, 2 septembrie, între localitățile Krapeț, de pe litoralul bulgăresc, și 2 Mai, de pe cel românesc, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de pace între cele două popoare, după încheierea Primului Război Mondial, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

"O cursă de sport bilaterală este o modalitate foarte bună de a fi marcată această aniversare. Și mai simbolic este că oameni de toate vârstele se întâlnesc ca să alerge prin Dobrogea, un pământ disputat în urmă cu o sută de ani’’, afirmă organizatorii de la clubul Pasul Verde, o asociație bulgărească ce promovează modul de viață activ.

Startul probei de maraton (42 kilometri) va fi dat la ora 7.00, de pe plaja lângă tabăra Krapeț. De acolo se va alerga spre Vama Veche și 2 Mai, iar întoarcerea va fi pe același traseu. La proba de semi-maraton

(21 kilometri), startul va fi în centrul localității 2 Mai, în fața sediului administrativ al Primăriei Limanu.

Aceasta este singura cursă de maraton (42,195 kilometri) transfrontalieră din România și din Bulgaria. Cursa reunește peste 200 de participanți din România și din Bulgaria, precum și din alte țări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3263 secunde