Cu gândul la medalii! 12 atleți de la CS Farul merg la Naționalele de la Pitești

568
Cu gândul la medalii! 12 atleți de la CS Farul merg la Naționalele de la Pitești - csfarulatletism-1564425240.jpg

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Farul Constanța a obținut performanțe notabile săptămâna trecută, mai ales la gimnastică, acolo unde Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu au cucerit mai multe medalii la Festivalul Olimpic de Tineret European, care a avut loc în Azerbaidjan, la Baku. 


CS Farul vrea să țină ștacheta sus și se pregătește acum de o nouă competiție de anvergură. În perioada 30-31 iulie, la Pitești, are loc Campionatul Național de atletism pentru seniori. Constanța va avea la acest eveniment nu mai puțin de 12 sportivi. Conducătorii CS Farul sunt convinși că sportivii de la malul mării vor câștiga mai multe medalii, cunoscând valoarea acestora. 
Atleții care s-au deplasat la Pitești pentru această competiție sunt: Cristian Constantin, care va participa la triplusalt și la săritura în lungime, Ioana Manoliu - triplusalt și săritura în lungime, Izabela Timofei - 400 de metri garduri, Alexandru Vișan - triplusalt, Cristina Bujin - triplusalt, Răzvan Grecu - triplusalt, Adrian Boldeanu - 110 metri garduri, Radu Costache - 110 metri garduri, Andreea Lefcenco - triplusalt, David Năstase - 400 de metri plat și 200 de metri plat, Marian Petre - triplusalt și Tania Borisov, cea care va evolua în probele de 400 de metri plat și 400 de metri garduri. 


Sportivii de la CS Farul vor intra în competiție astăzi și mâine, urmând ca joi să se întoarcă la Constanța. Șansele pentru cucerirea unor medalii sunt destul de mari, având în vedere că, la competiția de la Pitești, Constanța va fi reprezentată printre alții de Marian Petre, Tania Borisov sau Cristina Bujin, atleți experimentați, care au în palmares nenumărate medalii. 
Marian Petre a participat, săptămâna trecută, în finala Campionatului European din Suedia, la Boras, acolo unde a încheiat competiția pe locul 12. 


Patru antrenori îi vor însoți pe cei 12 atleți constănțeni la Campionatul Național. Este vorba despre Carmen Botea, Daniel Cojocaru, Gabriel Zaharia și Alin Larion, ultimul fiind și președintele Federației Române Sportul pentru Toți. 
Cristina Bujin merge la această competiție cu gândul la medalie. Constănțeanca a îmbrățișat de curând și meseria de antrenor, ea ocupându-se de copiii de la CSS 1. Faptul că sportiva a ales să își îndrepte atenția către antrenorat este un semn clar că aceasta nu mai are de gând să continue prea mult timp în cariera de atletă. Chiar și așa, Cristina Bujin nu vrea să pună capăt activității sportive fără să mai cucerească câteva medalii. 


XXX 
În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naționale de atletism în aer liber, o vârstă care adaugă și mai multă prestanță uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive de pe aceste meleaguri. Inițial, campionatele au fost consemnate doar la masculin, primele titluri fiind acordate în anul 1914. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3388 secunde