Turneul final al EURO 2019 la fotbal-tineret

Croația, primul hop! Lovitură în lotul lui Mirel Rădoi

284
Croația, primul hop! Lovitură în lotul lui Mirel Rădoi - fotbalcroatia-1560786866.jpg

Articole de la același autor

Naționala de fotbal-tineret a României debutează, astăzi, la turneul final al Campionatului European U21 din Italia și San Marino, competiție care se desfășoară în perioada 16 - 30 iunie. Tricolorii își doresc un start victorios, însă misiunea a devenit și mai dificilă, după ce unul dintre jucătorii de bază a devenit indisponibil. 


Lovitură pentru selecționerul Mirel Rădoi, care a pierdut un om de bază, pe Denis Drăguș, atacantul Viitorului suferind o accidentare care, în prima fază, nu părea atât de serioasă. Astfel, tehnicianul român l-a convocat de urgență pe fundașul Ricardo Grigore, de la Dinamo București. 


La antrenamentul de joi dimineața, fotbalistul Viitorului a acuzat dureri la călcâi. Inițial, s-a crezut că este vorba doar de o contuzie, însă la antrenamentul de joi seară, durerea s-a accentuat. Vineri dimineață, jucătorul nu s-a pregătit alături de colegii săi, iar după-amiază, a mers cu medicul echipei naționale U21, Adrian Nica, la o clinică pentru a efectua o radiografie, diagnosticul fiind sever: fractură trabeculară de calcaneu. 


Drăguș a făcut un control suplimentar la un spital din Cesena, iar părerea medicului ortoped de acolo a fost aceeași. S-a luat legătura și cu doctorul clubului FC Viitorul, George Puflene, i s-a trimis radiografia, iar acesta a confirmat scenariul cel mai rău posibil: Drăguș nu va putea evolua la turneul final din Italia și San Marino. 
În aceste condiții, staff-ul tricolor a anunțat UEFA de accidentarea lui Drăguș și a cerut înlocuirea acestuia cu Ricardo Grigore. Fundașul lui Dinamo făcuse deja vizita medicală, marți, ca rezervă după ce fundașul Ionuț Nedelcearu s-a accidentat la față. 
Meciul România - Croația, contând pentru Grupa C, se joacă deseară, de la ora 19.30 (ora României), la Serravale (San Marino). Tricolorii mici vor înfrunta apoi, pe 21 iunie, naționala Angliei (Cesena, ora 19.30), iar pe 24 iunie, este programat loc ultimul lor meci din grupă, contra Franței (Cesena, ora 22.00). Toate meciurile României vor fi transmise în direct de Televiziunea Română și de Radio România Actualități. 


De altfel, postul național de televiziune va transmite în direct toate cele 21 de partide de la EURO 2019. 


XXX 
În campania următoare de calificare, pentru EURO 2021 din Ungaria și Slovenia, sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Pentru România, 13 din cei 23 jucători din lotul actual al lui Mirel Rădoi vor putea fi utilizați. Aceștia sunt Dragomir, Boboc, Vlad, Grigore, Băluță, I. Hagi, Pașcanu, Man, Ghiță, Coman, Olaru, Petre și Ciobanu. 
România se află în grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. Primul meci al tricolorilor e pe 10 septembrie, cu Danemarca, în deplasare. 


La EURO 2021, merg direct câștigătoarele celor 9 grupe din preliminarii și cel mai bun loc 2 + câștigătoarele barajelor dintre celelalte 8 locuri secunde. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4464 secunde