Cosmin Contra, înaintea partidei cu Insulele Feroe: "Voi folosi cea mai bună echipă"

127
Cosmin Contra, înaintea partidei cu Insulele Feroe:

Articole recomandate

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că nu va menja jucători la meciul cu Insulele Feroe în vederea partidei următoare, cu Norvegia.


"Dacă se accidentează, orice jucător care a fost convocat sau care este convocat este o pierdere, pentru că sunt planuri tactice pe care le faci și e normal ca după ce Dragoș Grigore a simțit ce a simțit ieri, în timpul antrenamentului, să fim preocupați, pentru că este o pierdere importantă. Dar avem 24 de jucători în lot și vom încerca să găsim cea mai bună soluție de înlocuire.


Îmi e teamă de orice meci, atât timp cât întâlnim un adversar care chiar dacă nu are niciun punct în momentul de față în grupa noastră să știți că a avut meciuri în care a dominat și a avut momente de dominare în fața oricărui adversar. Inclusiv noi, la Cluj, am avut momente în care am fost dominați, în care s-au apropiat destul de periculos de poarta noastră.


E o echipă periculoasă și datorită gazonului artificial. Inclusiv ca jucător, experiența pe care am avut-o când am venit aici și am jucat în 2008 - și am câștigat mi se pare cu golul lui Cociș, în minutul 50... Nu a fost ușor nici acel meci, nici ultimul. Important este ceea ce le-am transmis de luni jucătorilor, să avem atitudine, să respectăm adversarii și să știm ce trebuie să jucăm în aceste meciuri. Am lucrat în această săptămână cu gândul în primul rând la meciul din Feroe, dar e clar că fiind o echipa nordică, fiind o echipă care joacă cam același stil ca Suedia și Norvegia, toate antrenamentele sunt și pentru ceea ce se va întâmpla marți și cred că dacă mâine va ieși un joc reușit, vom avea mai multă încredere pentru meciul de marți.


Voi încerca să bag cel mai bun 11 pe care îl am în momentul de față sau consider eu că poate să fie în momentul de față. Nu mă mă gândesc la meciul cu Norvegia, mă gândesc doar la meciul de mâine și voi încerca să bag cel mai bun 11 pe care îl consider eu în momentul de față. Cei din Feroe au demonstrat în toate meciurile pe care le-au jucat aici că pot pune în dificultate orice adversar. Important este ce atitudine vom avea noi, abordarea pe care o vom avea, mentalitatea și am insistat pe această mentalitate toată săptămâna. Și dacă noi vom aborda cum trebuie acest meci și vom avea o mentalitate sănătoasă sunt sigur că vom câștiga cele trei puncte. Sunt liniștit pentru că săptămâna asta jucătorii chiar s-au antrenat bine și a avut o atitudine extraordinară", a declarat Contra, într-o conferință de presă.


Întrebat cum a primit Ianis Hagi, tricoul cu numărul 10, număr purtat și de tatăl său la echipa națională, Contra a răspuns: "Nu știu cum am primit Ianis tricoul cu numărul 10, trebuie să-l întrebați pe el. Se face prea mare tam tam asupra purtării numărului 10 din punctul meu de vedere. Sunt foarte puține echipe în ziua de azi care jocă cu numărul 10. Sunt foarte foarte puține echipe care au numărul 10 în formația de start. Sperăm ca acest număr să fie cu noroc pentru el și dacă mâine va juca, să poată să îi dea și mai multă energie pentru a ajuta echipa națională. Ianis are talent, a făcut pași importanți în cariera lui, a plecat devreme în străinătate, în Belgia a avut un pic de probleme de adaptare după care în ultimele meciuri a arătat că își face încet, încet loc în echipă ca titular la Genk și sperăm să o țină tot așa de acum înainte."


Contra își dorește un ajutor din partea Spaniei în meciul cu Suedia: "Sper ca Spania să mă ajute, contez pe asta, contez pe ajutorul lor", a precizat el.


Selecționerul s-a plâns din nou de faptul că echipa națională trebuie să joace un meci, cel cu Norvegia, cu porțile închise.


"Înainte de meciul pe care l-am avut acasă cu Spania, am avut o campanie destul de agresivă, în care am rugat toate persoanele care vor veni la stadion să ne ajute să nu se întâmplă ce s-a întâmplat. Cred că mai mult de atât nu putem să facem. Ține de fiecare persoană să ajute echipa națională, iar să îți închidă stadionul, să joci fără spectatori, ăsta nu este un ajutor. Aveam nevoie de ajutor din toate punctele de vedere. Speram pe viitor să nu se mai întâmple și suporterii să poată să vină la stadion și să ajute echipa națională", a spus el.


Sâmbătă, de la ora 19.00, la Torshavn, în Insulele Feroe, prima reprezentativă va disputa al șaptelea joc din preliminariile Euro-2020, iar marți, de la ora 21.45, România va întâlni Norvegia, pe Arena Națională, în Grupa F preliminară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9095 secunde