Constănțeanca Maria Roșioru, campioană balcanică la lupte

356
Constănțeanca Maria Roșioru, campioană balcanică la lupte - maria-1570650207.jpg

Articole de la același autor

O tânără de doar 16 ani a devenit mândria comunei constănțene Tuzla. 
Maria Cristina Roșioru este noua campioană balcanică la lupte libere. Ea a reușit performanța să o trimită acasă, "la zero", pe o turcoaică, una dintre cele mai bine cotate sportive ale momentului. Astfel, puștoaica din Tuzla a bătut-o pe turcoaică cu 12-0 și și-a adjudecat titlul de cea mai bună sportivă din Balcani la lupte libere. 


Maria Cristina Roșioru face lupte libere de doar patru ani și a obținut numeroase trofee și medalii. Se antrenează cu lotul olimpic al României, iar pentru aceste Jocuri Balcanice s-a pregătit și în Turcia, cu lotul Turciei, timp de șase luni, acolo unde se cunoaște foarte bine că sunt condiții excelente pentru antrenament. De altfel, statul turc investește zeci de milioane de euro în acest sport, astfel că un sportiv care practică lupte libere și ajunge campion european primește un milion de euro. 
Maria Cristina Roșioru a făcut, în paralel și judo. Și la acest sport a reușit rezultate excelente, ea fiind campioană balcanică. 
La cinci ani, Cristina a descoperit judoul, fiind înscrisă la antrenamente la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța. De atunci, a cucerit podium după podium, medalie după medalie, trofeu după trofeu. 


Maria Cristina Roșioru a obținut titlul de campioană națională de șapte ori, a fost medaliată la Campionatele Balcanice de la Skopje, din Macedonia, unde a participat împreună cu lotul olimpic al României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9333 secunde