Comitetul Internațional Olimpic a confirmat prezența boxului la JO 2020 de la Tokyo

554
Comitetul Internațional Olimpic a confirmat prezența boxului la JO 2020 de la Tokyo - jo2020pourcontrerlachaleurlemara-1561542314.jpg

Articole recomandate

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a confirmat oficial prezența boxului în calendarul olimpic al JO 2020 de la Tokyo, dar a suspendat Federația internațională de box amator (AIBA), cu prilejul votului din cadrul sesiunii de la Lausanne.

Sesiunea CIO a votat în unanimitate decizia Comitetului Executiv de a prelua organizarea turneelor de calificare pentru Tokyo 2020, dar a pus sub semnul întrebării capacitatea AIBA de a menține această disciplină în programul olimpic. AIBA a fost suspendată până când își va reglementa problemele financiare și de guvernanță.

CIO a înființat un grup operativ de lucru care va organiza turneele de calificare, cât și turneul olimpic de la Tokyo, sub președinția japonezului Morinari Watanabe, președintele Federației internaționale de gimnastică și membru al CIO.

Sârbul Nenad Lalovic, membru CIO, a prezentat în fața sesiunii CIO un raport privind situația din cadrul AIBA, conform căruia datoriile pot ajunge la 29 milioane dolari, ''ceea ce expune CIO și partenerii săi comerciali la un risc inacceptabil din punct de vedere al reputației, al legalității și financiar''.

CIO a adoptat o poziție dură față de AIBA după arbitrajele controversate de la JO 2016 de la Rio și după alegerea în 2018 în postul de președinte al forului internațional al boxului a uzbekului Gafur Rahimov, aflat pe o listă neagră a trezoreriei SUA în legătură cu crima organizată și trafic de droguri. Rahimov, care dezminte acuzațiile, a făcut un pas înapoi și interimatul a fost preluat de marocanul Mohamed Moustahsene.

Boxul face parte din familia olimpică încă din 1904. La Tokyo 2020, 286 de boxeri vor lupta pentru medalii la opt categorii la masculin, respectiv cinci categorii la feminin, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5547 secunde