Ce eram odată și ce am ajuns… Doar DOI halterofili români la JO 2020!

210
Ce eram odată și ce am ajuns… Doar DOI halterofili români la JO 2020! - ddd-1579785466.jpg

Articole recomandate

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că lotul de haltere al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi format din maximum doi sportivi, unul la masculin și unul la feminin, indiferent de numărul celor calificați, din cauza cazurilor de dopaj apărute în ultima perioadă, potrivit Agerpres. "Gestionarea cazului este făcută de cei de la AMA/WADA, pentru că analiza a fost prelevată în perioada Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra, între timp aparatura a ajuns la un nivel de stabilire a rezultatelor mult mai ridicat, este mult diferit față de ce se oferea în 2012, standardul a fost ridicat, și perioada de la 8 ani la 10 ani în care poți să verifici analizele. Așa s-a ajuns să fie reanalizate aceste probe. S-au descoperit steroizi la toți cei trei sportivi și cu Sîncrăian patru, care au fost în acea perioadă. Din păcate vor exista sancțiuni impuse de Federația Internațională, România va participa doar cu doi sportivi. Proba ce urmează a fi reanalizată este la Sîncrăian, dar din punctul meu de vedere e puțin probabil să fie un alt rezultat", a declarat Cristian Balaj.

Toți cei patru halterofili români participanți la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 au fost găsiți dopați în urma reanalizării probelor prelevate la momentul respectiv: Răzvan Martin (bronz la cat. 69 kg), Roxana Cocoș (argint la cat. 69 kg), Florin Croitoru (locul 9 la cat. 56 kg) și Gabriel Sîncrăian (cat. 85 kg), România urmând să piardă cele două medalii după finalizarea cazurilor.

Conform deciziei luate de IWF în 2017, la Tbilisi, orice țară care are trei sau mai multe cazuri pozitive la retestările CIO de la probele prelevate la JO 2008 și JO 2012 riscă să primească un an de suspendare.

Dacă România va depăși 20 de cazuri de dopaj începând cu 2008, numărul de locuri pentru JO 2020 la haltere va fi redus la două, din maximum posibil de opt. România ar putea evita reducerea numărului de locuri pentru JO 2020 în cazul în care contraexpertizele vor fi negative sau în care analiza acestora nu va fi încheiată până la Jocurile de la Tokyo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4733 secunde