Boxul și gimnastica, promovate de sportivii CS Farul la Școala "Remus Opreanu"

534

Articole de la același autor

CS Farul Constanța continuă acțiunea de promovare a sportului în școlile din orașul de la malul mării. 


A doua acțiune organizată de Clubul Sportiv Farul Constanța (director Sorin Bașturea) în cadrul unui proiect încheiat între clubul constănțean și Primăria Constanța, pentru popularizarea activităților sportive care se desfășoară în cadrul CS Farul, a avut loc marți, 12 noiembrie, la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" din Constanța. 


Evenimentul a cuprins prezentarea secțiilor de box, acolo unde antrenori sunt Mihai Constantin, Marcelică Tudoriu și Ionuț Gheorghe, și a secțiilor de gimnastică aerobică, antrenate de Cristina Dulgheroiu. 


Elevii claselor V-VIII, alături de profesorii de sport Cristina Trancă, Gabriela Vlădean, Andrei Daniel și Mircea Antonescu, au avut ocazia să urmărească câteva demonstrații făcute de sportivii clubului Farul. Pe terenul de sport al școlii, a fost improvizat un ring de box, iar micuții au fost invitați să își pună mănușile și să exerseze câteva lovituri alături de "fariști". 
Vizita sportivilor la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" a avut ca scop inițierea copiilor în tainele celor două sporturi, dar și atragerea acestora spre club, pentru a deveni viitori campioni ai Constanței. 


"A fost un real succes, o acțiune reușită, care a avut o participare numeroasă. După ceea ce am realizat la această școală, probabil ne vor căuta foarte mulți copii. Faptul că a ieșit atât de bine ne obligă să repetăm astfel de evenimente. Atât noi, cât și elevii ne-am făcut datoria față de sport. A fost minunat să îi privim pe copii cum au intrat în ringul de box sau cum au exersat procedee din gimnastica artistică. Suntem foarte mulțumiți!", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Clubului Sportiv Farul Constanța, Sorin Bașturea. 


XXX 
Prin această acțiune, CS Farul arată tuturor că atenția formațiunilor de acest gen trebuie să fie îndreptată și către copii. Chiar dacă la club există foarte mulți campioni și ei trebuie să beneficieze de toate condițiile pentru a putea reprezenta Constanța și România la nivel înalt, este loc și pentru generația de mâine. 


Într-un articol publicat, recent, în "Cuget Liber", am asociat Clubul Sportiv Farul cu o "fabrică de medalii", care trebuie însă întreținută, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât prin cooptarea copiilor și investirea în ei. 


De asemenea, prin acțiunea de la Școala Nr. 7 "Remus Opreanu", "fariștii" au arătat că a face sport nu înseamnă doar a sta în clasă sau a înlocui ora de sport cu o altă materie, așa cum se întâmplă adeseori în multe instituții de învățământ. 
Prin acțiuni de acest gen, elevii școlilor din Constanța pot lua modelul sportivilor, acela de a practica sport pentru o viață mai sănătoasă, dar și pentru a cucerii cele mai înalte trepte ale podiumurilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.557 secunde