BC Athletic s-a întărit cu un jucător de națională. "Un transfer sută la sută reușit!"

162
BC Athletic s-a întărit cu un jucător de națională.

Articole de la același autor

Baschet Club Athletic Constanța continuă să se miște rapid pe piața transferurilor și își întărește lotul pentru sezonul viitor. Astfel, clubul constănțean și-a asigurat serviciile lui Iulian Orbeanu, un jucător experimentat, în vârstă de 31 de ani.

Component al lotului național al României, Iulian Orbeanu a semnat cu "Gladiatorii din Tomis" după un sezon alături de CSO Voluntari, acolo unde, în 18 meciuri, a avut o medie de 5,7 puncte, 2,7 recuperări în 15:27 minute per meci.

Baschetbalistul măsoară 2,03 metri și evoluează pe postul de pivot.

Iulian Orbeanu a făcut parte din lotul României în calificările FIBA Basketball World Cup 2019, bifând șase prezențe sub comanda lui Zare Markovski.

"Pe Iulian Orbeanu îl cunoșteam de foarte mult timp, am fost și adversari pe teren. Este un jucător de echipă națională, cu o experiență incredibilă și ne va ajuta foarte mult. Eram în discuții cu el de ceva timp și ne bucurăm că a acceptat să lucreze cu noi. El poate avea o influență mare și asupra juniorilor noștri, astfel că este un transfer sută la sută reușit", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul BC Athletic Constanța, Alexandru Olteanu.

Pe lângă transferul lui Orbeanu, BC Athletic a prelungit înțelegerea și cu unul dintre cei mai importanți oameni ai echipei, Cristian Mâinea.

Odată cu venirea fratelui său, Daniel, la Constanța, Cristian Mâinea a decis să își prelungească contractul cu gruparea de pe litoral. Cel mai bun meci al său în stagiunea precedentă s-a consemnat în deplasare, la CSO Voluntari, unde a înscris 19 puncte (5x3 p) și a contabilizat două recuperări.

"Cristian Mâinea a fost de acord să rămână în curtea noastră și ne bucurăm foarte mult. Este un jucător exponențial care ne-a ajutat mult și ne va ajuta și de acum încolo. Ne-am dorit mult să îl aducem și pe fratele său, Daniel, înapoi la Constanța și am reușit acest lucru. El a mai jucat pentru noi în urmă cu două sezoane, după care a evoluat un sezon la Steaua. Cred că se va descurca cel puțin la fel de bine cum a făcut-o în trecut", a adăugat Alexandru Olteanu.

Obiectivele BC Athletic sunt cât se poate de clare. Echipa de la malul mării își propune să joace un baschet cât mai frumos în stagiunea care va începe pe 3 octombrie și să readucă publicul în tribunele Sălii Sporturilor.

"Vrem să jucăm un baschet plăcut ochiului. Nivelul va fi unul extrem de ridicat, pentru că și formatul competiției va fi altul. Momentan, nu se știe dacă vom avea voie să aducem oamenii în tribune, însă, în cazul în care nu vor mai exista aceste restricții, vrem ca suporterii să fie alături de noi. Întotdeauna ne-au ajutat și ne-au împins de la spate", a spus Alexandru Olteanu.

XXX

Alexandru Olteanu și team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeș, se află, în această perioadă, la Izvorani, acolo unde naționala feminină de baschet 3x3 a României efectuează un cantonament prelungit.

Baschetbalistele tricolore sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, unde au ca obiectiv cucerirea unei medalii.

"Pregătirea decurge normal, este totul bine. Fetele se antrenează conștiincioase și așteptăm împreună să vedem ce format va avea calendarul competițional și în ce măsură se va respecta", a explicat Alexandru Olteanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5698 secunde