Video Au învins Germania! Argint la Europene pentru fetele profesorului Paul Neagu

933
Au învins Germania! Argint la Europene pentru fetele profesorului Paul Neagu - bob2-1581860295.jpg

Articole de la același autor

Constanța a coborât dramatic ștacheta performanței sportive, trăind, practic, din amintiri. Și totuși, și-a permis "luxul" de a scăpa printre degete o campioană la bob, Andreea Grecu, medaliată cu argint, în week-end, la Campionatele Europene.

După victoriile în serie din etapele de Cupă a Europei, performanțe care au situat-o pe primul loc în clasamentul general al stagiunii, Andreea Grecu, cel mai bun pilot de bob al României la ora actuală, și-a mai trecut în palmares încă un rezultat de excepție.

În week-end-ul ce tocmai s-a încheiat, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu, selecționer al lotului olimpic feminin de bob al României, a cucerit, alături de împingătorul Ioana Gheorghe, medalia de argint în proba feminină de bob 2 persoane din cadrul Campionatului European.

Ediția de anul acesta a CE s-a desfășurat pe o pârtie pretențioasă, cea de la Sigulda (Letonia), iar la start s-au aliniat nu mai puțin de 12 echipaje, reprezentând națiuni redutabile din bob, precum Germania, Rusia, Austria sau Elveția.

Și totuși, fetele profesorului Neagu au făcut față cu brio în această companie selectă, reușind un timp excelent: 1 minut, 41 secunde, 98 sutimi, cu care au urcat pe treapta a doua a podiumului. Mai mult decât atât, deși au avut cel mai greu bob din competiție, Andreea și Ioana au înregistrat și două recorduri: cel de start (5.29) și cel de pârtie (50.96)!

Iar bătălia pentru titlul continental a fost una acerbă, echipajul Rusiei, avându-le la bord pe Nadezhda Sergeeva și Elena Mamedova, având câștig de cauză pentru numai… 2 sutimi (1:41.96)!

Medalia de bronz a revenit bobului Germaniei, pilotat de Stephanie Schneider, cu Lisette Thoene împingător (1:42.03), în timp ce echipajul Germaniei având-o ca pilot pe multipla campioană olimpică Mariama Jamanka n-a prins podiumul, clasându-se în final pe locul patru.

"Este un rezultat de excepție pentru întregul sport românesc, nu doar pentru bob. După 28 de ani, am reușit să aducem României încă o medalie la acest sport minunat. Le felicit pe fete, au muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel. Să bați Germania, Rusia, Elveția, națiuni care investesc mult în sporturile de iarnă, este ceva de neimaginat. Uite că noi am reușit!

Rămân însă cu o urmă de regret: m-aș fi bucurat și mai mult ca unii oameni din Constanța mea natală să aibă încredere în noi. Din păcate, unii sunt depășiți de timp. S-au găsit bani pentru fel de fel de activități, dar nu și pentru sportivii care cuceresc medalii la cel mai înalt nivel internațional", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu.

XXX

Pentru practicanții sporturilor albe, urmează o nouă competiție de top: Campionatele Mondiale de la Altenberg (Germania), care vor avea loc în perioada 21-23 februarie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6196 secunde