La competiția de la Keszthely

Arsen Mustafa a boxat pentru o medalie europeană

697
Arsen Mustafa a boxat pentru o medalie europeană - boxmihaiconstantin-1309357941.jpg
Pugilistul constănțean a întâlnit în sferturi un pugilist din Ungaria. În optimi, elevul lui Mihai Constantin a dispus de un sportiv din Azerbaidjan.

Boxerul Arsen Mustafa (CS Farul; antrenor, Mihai Constantin) a susținut, aseară, meciul din sferturile de finală ale categoriei 54 kg de la Campionatul European de juniori de la Keszthely (Ungaria).

Într-o partidă în care victoria era echivalentă cu asigurarea medaliei de bronz, Mustafa a întâlnit un pugilist din țara gazdă, Norbert Herczeg.

După ce a avut rundă liberă în "16"-imi, constăn-țeanul a dispus în optimi de Iman Ahmadli (Azerbaid-jan). "A fost o partidă ten-sionată, dar Arsen a gândit-o bine și s-a impus la punc-te, scor 11-7", a declarat, pentru "Cuget Liber", Titi Tudor, antrenorul coordonator al lotului național de juniori al României.

Herczeg s-a calificat în sferturi după victoria înainte de limită (arbitrul a oprit meciul în repriza a doua) din con-fruntarea cu Mahmoud Khattab (Danemarca). Categoria 54 kg a avut 20 de concurenți la start.

Adversarul din semifinale al învingătorului partidei Mustafa - Herczeg s-a stabilit tot aseară, în urma sfertului Gleb Bakshi (Ucraina) - Shamil Askerov (Rusia). Pe cealaltă parte de tablou, sferturile au fost: Yauheni Aleinik (Belarus) - David Lawicki (Polonia) și Ovat Nurettin (Turcia) - Taron Soghomonyan (Armenia).

S-au pus cu bătuta

pe ieșeni

Boxerii constănțeni mai sunt angrenați, în această perioadă, într-o competiție oficială, Campionatul Național de tineret de la Tg. Mureș. Primele victorii au fost cele ale lui Enver Amiș (CS Farul; antrenor, Mihai Constantin) și Ionuț Băluță (CS Năvodari; antrenor, Ablalim Ferodin), care s-au calificat în sferturile de finală ale categoriilor 49 kg, respectiv 56 kg. Amiș a dispus la puncte de Marius Mardar (CS Iași), iar Băluță a trecut în aceeași manieră tot de un ieșean, Florin Goian. Ambii pugiliști boxează în sferturi astăzi.

Aseară, au debutat în competiție și Florin Panait (Farul; categ. 52 kg), care l-a întâlnit pe Silviu Alecu (Petrolul Ploiești), și Daniel Bocai (Alutus Mangalia; categ. 75 kg), care a boxat cu Ionuț Găgeanu (Rm. Vâlcea). Un alt farist, Serhan Iaia, a pierdut din primul tur la categoria 69 kg, în fața lui Dumitru Manea (Petrolul).

Delegatul general al întrecerii de la Tg. Mureș este arbitrul AIBA Toma Matei, președintele Asocia-ției Județene de Box Constanța, iar un alt constănțean, Marius Marga, oficiază ca arbitru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Sport : Mari ambiții, multe eseuri
Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Sport : Oțelul, amical cu Anderlecht
Pagina a fost generata in 1.8722 secunde