Americanii de la BC Athletic au plecat acasă. "Respectăm deciziile autorităților"

208
Americanii de la BC Athletic au plecat acasă.

Articole de la același autor

Din cauza pandemiei de coronavirus, sportul constănțean este "înghețat". Printre echipele care și-au suspendat activitatea se numără și formația masculină de baschet BC Athletic.

Managerul grupării de pe litoral, Andrei Talpeș, declara, pentru "Cuget Liber", în urmă cu o săptămână, că jucătorii străini nu vor pleca acasă, aceștia urmând să se protejeze de virusul periculos chiar în orașul de la malul mării. Situația străinilor de la BC Athletic s-a schimbat. Americanii Kyle Kilgore, Siler Schneider și Rahsaan Williams au părăsit teritoriul țării noastre și au plecat în Statele Unite ale Americii, urmând, cel mai probabil, să intre în carantină.

"Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a anunțat că se va trece la Global Level 4 Health Advisory, o prevedere care printre altele conține și închiderea granițelor pe o perioadă nedeterminată, mai precis cetățenii SUA fiind sfătuiți să revină cât de repede posibil pe teritoriul țării sau să rămână blocați în afara granițelor pe o perioadă nedeterminată. Așadar, ca urmare a acestei hotărâri, cei trei americani aflați cub contract cu noi, Siler, Kyle și Raahsan, au părăsit România, cu destinația SUA", a precizat Andrei Talpeș.

Acesta salută decizia statului român de a plăti fiecărui sportiv și antrenor 75 la sută din salariu în această perioadă grea prin care trece țara noastră.

Oficialul echipei constănțene este conștient că perioada în care România va fi afectată de virusul Covid-19 este departe de a se fi încheiat și susține că ajutorul din partea statului este unul bine venit pentru BC Athletic.

"Toți cei implicați la clubul BC Athletic respectă deciziile autorităților. Am suspendat activitatea clubului imediat după ce am primit această recomandare. Nu ne mai antrenăm, jucătorii stând în casă. Urmărim cu mare atenție evoluția crizei generată de virusul Covid-19 și deciziile autorităților, atât naționale, cât și internaționale, și luăm decizii cu privire la jucătorii noștri în funcție de acestea.

Personal, m-am bucurat foarte mult, ieri, când am citit că sportul românesc primește ajutor. Este vorba despre Ordonanța de Guvern prin care fiecare sportiv și antrenor va fi plătit de stat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut. Este o măsură foarte bună, care îmi liniștește un pic grijile în privința situației jucătorilor, în special a celor români U23 și nu numai. Absolut toți jucătorii noștri se întorc la propriile case, dar rămân la dispoziția clubului pentru o eventuală reluare a campionatului.

Doresc tuturor, în această perioadă grea, să aibă în primul rând răbdare, înțelepciune și multă sănătate. Baschetul românesc va reveni în curând mai puternic!", a adăugat Andrei Talpeș.

XXX

În acest moment, tânăra echipă constănțeană ocupă prima poziție în Grupa Albastră, având un bilanț de 8 victorii și 9 înfrângeri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3255 secunde