Ziua Mondială a Sănătății, dedicată asistenților medicali și moașelor

197
Ziua Mondială a Sănătății, dedicată asistenților medicali și moașelor - dd-1586255353.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, parlamentarul PSD Mureș dr. Florin Buicu, afirmă că, în acest an, Ziua Mondială a Sănătății este dedicată asistenților medicali și moașelor, care în această perioadă se află în prima linie a luptei contra COVID-19, precum și rolului pe care aceștia îl ocupă în asigurarea sănătății, potrivit Agerpres.

"Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății! Data de 7 Aprilie este ziua în care, în 1948, a fost înființată Organizația Mondială a Sănătății, fiind un bun prilej de conștientizare a marilor probleme de sănătate. Anul 2020 este dedicat asistenților medicali și moașelor și rolului pe care aceștia îl ocupă în asigurarea sănătății oamenilor. Aflați în prima linie a luptei contra COVID-19, în cabinetele de medicină de familie, pe ambulanțe, în direcțiile de sănătate publică, în unitățile sau compartimentele de primiri urgențe, pe Secțiile de spital sau în centrele de îngrijiri medicale, asistenții medicali și moașele au un rol important în realizarea obiectivelor globale care țin de acoperirea universală cu servicii medicale, sănătatea mamei și copilului, boli infecțioase și boli neinfecțioase, inclusiv sănătatea mintală, pregătirea și răspunsul în situații de urgență, siguranța pacientului și furnizarea unor servicii integrate de îngrijire centrate pe nevoile pacienților", a arătat dr. Florin Buicu, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Florin Buicu a susținut că echipa medicală este cea care asigură sănătatea și că aceasta nu poate funcționa fără aportul esențial al asistenților medicali și moașelor.

"La Mulți Ani cu sănătate și respect tuturor asistenților medicali și moașelor și familiilor acestora!", a conchis președintele Comisiei pentru sănătate și familie, dr. Florin Buicu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.52 secunde