Zi importantă, marcată azi! Semnal de alarmă de la medici

138
Zi importantă, marcată azi! Semnal de alarmă de la medici - hospital-1573544450.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, sărbătorim Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei, care este marcată, în fiecare an, la data de 12 noiembrie. Scopul principal al marcării acestei zile este de a conștientiza gravitatea acestei boli, mai ales la copiii cu vârsta sub cinci ani, precum și impactul ei asupra societății. 


Pneumonia este una dintre principalele cauze ale deceselor la copiii sub cinci ani, în ciuda faptului că este ușor de prevenit și de tratat. Persoanele care trăiesc în comunitățile sărace prezintă cel mai mare risc de a face pneumonie, susțin medicii. Raportul de progres privind pneumonia și diareea pe anul 2018 constată că sistemele de sănătate din 15 țări, care reprezintă 70% din pneumonia globală și decesele prin diaree la copiii sub cinci ani, nu iau măsurile adecvate astfel încât copiii cei mai vulnerabili să aibă acces la serviciile de prevenire și tratament.


La nivel global, pneumonia și diareea au cauzat împreună aproape unul din patru decese care au avut loc la copiii sub cinci ani, în 2016. 


Potrivit OMS, vaccinurile pneumococice conjugate sunt aprobate pentru imunizare în vederea prevenirii bolilor invazive, a pneumoniei la sugari și copii, de la 6 săptămâni de viață până la 5 ani. Peste 99% din decesele provocate de pneumonie sunt înregistrate în țările în curs de dezvoltare, unde accesul la serviciile medicale și tratamente nu este posibil pentru mulți copii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3526 secunde