Vacanță plăcută pentru 100 de bătrâni singuri

395

Articole de la același autor

120 vârstnici din România au beneficiat, gratuit, în această vară, de câteva zile de vacanță la munte, la mare sau în străinătate. La fel ca în fiecare an, cu ajutorul donatorilor și voluntarilor săi, Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor reușește să ofere acest mic cadou bătrânilor care, din cauza singurătății sau a sărăciei, nu au mai ieșit din orașul de domiciliu de peste 20 de ani.

În perioada mai - iulie, Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor a organizat șapte excursii sau mini-sejururi la care s-au înscris 120 de vârstnici din București, Pitești, Ploiești, Târgoviște, Constanța și Brăila, care trăiesc singuri sau în căminele de bătrâni. Alături de ei au participat peste 60 de voluntari, cadre medicale sau însoțitori care s-au asigurat că vârstnicii se simt bine și confortabil. Excursiile au vizat atât obiective turistice de interes, dar și activități care încurajează o îmbătrânire activă. Destinațiile verii au fost Balchik (Bulgaria), stațiunea Neptun - Olimp, Techirghiol, Mănăstirea Dealu - Târgoviște, Mănăstirea Nămăiești - Argeș, orașul Iași, Mănăstirea Hadâmbu - Iași, Mănăstirea Ghighiu, Jercălăi - Prahova, Conacul Bellu - Urlați, Prahova.

"Excursiile din perioada verii sunt așteptate cu nerăbdare de vârstnicii noștri. E o mare bucurie și încântare pentru ei să li se ofere o pauză de la singurătate, sărăcie, griji. În 2018, jumătate din numărul beneficiarilor care s-au bucurat de excursii sunt vârstnici care locuiesc în căminele de bătrâni din România și pentru care aceste ieșiri sunt, de cele mai multe ori, imposibile. Să îndeplinești visul unor oameni în vârstă de peste 75 de ani, de a vedea marea pentru prima dată, este un gest nobil. Bucuria lor este imensă și pentru acest lucru doresc să mulțumesc sponsorilor și celor peste 60 de donatori individuali care au ales să fie alături de noi în această vară în misiunea noastră de a oferi bătrâneți demne și frumoase", a declarat Beatrice Culda, director executiv Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Iulie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.4806 secunde