V-a fost luat câinele? Așa îl puteți revendica

225
V-a fost luat câinele? Așa îl puteți revendica - caine-1555663725.jpg

Articole de la același autor

Proprietarii care constată dispariția câinelui sau care sunt anunțați că animalul se află în custodia Serviciului Gestionare Animale Abandonate, au obligația să se prezinte la adăpostul pentru câini fără stăpân și să îi preia în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data notificării.


Proprietarul care revendică are prioritate față de persoana care intenționează să adopte același câine, chiar și în cazul în care cererea de adopție este anterioară cererii de revendicare.


Încredințarea câinilor spre revendicare se realizează numai după ce aceștia au fost consultați de către medicul veterinar de liberă practică, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare.


Se interzice abandonul câinilor revendicați ori adoptați în condițiile OUG nr. 155/2001 completată și modificată de Legea nr. 258/2013 și a normelor metodologice de aplicare a acestora. 


În acest sens, Primăria Municipiului Constanța va efectua controale periodice prin echipe formate din inspectori ai Serviciului Gestionare Animale Abandonate și polițiști locali.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numerele de telefon 0241.485873 și 0733.045213. Adresa adăpostului de câini fără stăpân este strada Vârful cu Dor, nr.5.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0317 secunde