Unele dintre cele mai bune napolitane dispar de pe piața din România

441
Unele dintre cele mai bune napolitane dispar de pe piața din România - factoryjoe20anicover800-1547203399.jpg

Articole recomandate

Gigantul elvețian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deține în România, la Timișoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), potrivit ZF. Oficialii companiei spun că aproape 400 de persoane sunt afectate de decizia de a închide fabrica, până la sfârșitul lunii mai din acest an.

Nestlé România și-a anuntat pe 10 ianuarie intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara până la finalul lunii mai 2019. Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a demarat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate.

ZF a relatat inițial că Nestle va închide fabrica din România și va muta producție în Ungaria.

"Inchiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri," a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.

Cea mai importantă marcă locală din portofoliul Nestle România, JOE, deține 25% din piața napolitanelor, în valoare, conform datelor ACNielsen.

sursa: rtv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1906 secunde