Unde fug constănțenii de acasă, în mini-vacanța de Sfânta Maria

400
Unde fug constănțenii de acasă, în mini-vacanța de Sfânta Maria - fotofondundefugconstantenii3-1565822821.jpg

Articole de la același autor

Mii de turiști se află, zilele acestea, pe litoral, iar alții sunt deja pe drum pentru a-și petrece mini-vacanța de Sfânta Maria la mare. Așa că mulți constănțeni vor profita de zilele libere pentru a fugi de acasă și a se relaxa la munte sau pe litoralul bulgăresc. 


Tocmai de aceea, în perioada următoare, în punctele de trecere a frontierei se preconizează o creștere a numărului de persoane și a mijloacelor de transport care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria. 
În acest sens, Garda de Coastă a suplimentat deja personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. 


"Este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora și, în funcție de valorile de trafic, se creează fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. De asemenea, continuă cooperarea cu autoritățile de frontieră din Republica Bulgaria pentru gestionarea, în comun, a problemelor participanților la traficul transfrontalier", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă. 


Cum evitați aglomerația 
Pentru evitarea aglomerărilor, oamenii legii recomandă șoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 
Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire. 
Astfel, puteți trece pe la punctul de frontieră Vama Veche - Durankulak, punctul de frontieră Ostrov - Silistra, punctul de frontieră Negru Vodă - Kardam sau punctul de frontieră Lipnița - Kainardja și P.T.F. Dobromir - Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8.00 la ora 20.00. 


Trafic de două ori mai mare, spre Bulgaria 
Din experiența anilor trecuți, traficul la frontieră aproape se dublează în această perioadă, la granița cu Bulgaria, iar cel mai tranzitat este punctul de la Vama Veche. 


"În perioada similară a anului trecut, s-a constatat că punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța au fost tranzitate de aproximativ 128.250 de persoane, precum și de 32.500 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 65.660 de treceri au fost pe sensul de ieșire din țară. Pe la Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, au trecut, în aceeași perioadă a lui 2018, aproximativ 81.000 persoane și 18.200 mijloace de transport", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.058 secunde