Un nou focar de pestă porcină!

132
Un nou focar de pestă porcină! - 331572-1544112701.jpg

Articole recomandate

Un nou focar de pestă porcină africană (PPA), al patrulea, a fost confirmat joi în comuna Rusănești, la aproape două săptămâni de la confirmarea primului focar și după ce reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt au eliminat 590 de porci din localitate ca măsură preventivă pentru limitarea răspândirii bolii.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa, a anunțat joi că la o stână de la marginea comunei Rusănești au murit opt porci și analizele efectuate la laboratorul din Slatina au indicat că animalele aveau PPA.

Proprietarul animalelor riscă să fie amendat pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase la animale.

"În data de 06.12.2018, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la porcii dintr-o anexă a unei stâne situată în extravilanul comunei Rusănești, în baza buletinelor de analiză emise de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Anexa respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației", se arată într-un comunicat al DSVSA Olt, remis joi AGERPRES.

Potrivit documentului citat, este interzisă mișcarea animalelor (toate speciile) din aceste stâne, primul focar de PPA din Rusănești înregistrându-se tot la un porc crescut la o stână.

Echipe de veterinari sunt prezente joi la Rusănești, unde efectuează verificări la noul focar dar și în restul localității, urmând a stabili dacă mai sunt gospodării în care sunt crescuți porci care au fost ascunși la precedentele verificări.

Din momentul confirmării primului focar de PPA la Rusănești și până pe 4 decembrie au fost eliminați 590 de porci din localitate. Cetățenii din Rusănești au protestat săptămâna trecută față de decizia eliminării porcilor din gospodării, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Decembrie 2018
Stire din Social : Cod galben de vânt la Constanța
Pagina a fost generata in 1.0593 secunde