Tot mai mulți bolnavi de HIV/SIDA, la Constanța

1572
Tot mai mulți bolnavi de HIV/SIDA, la Constanța - totmaimulti1-1563487897.jpg

Articole de la același autor

În prezent, în România există aproximativ 20.000 de persoane care au virusul imunodeficienței umane (HIV) și, anual, se mai descoperă între 600-800 de cazuri noi. 


Dacă, în urmă cu câțiva ani, județul Constanța număra 800 de pacienți cu HIV/SIDA, în 2019, cifra acestora a ajuns la 1.000, susțin reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Ca și până acum, principala cale de transmitere a bolii este cea sexuală, partenerii de amor neprotejându-se împotriva eventualelor boli ce se pot transmite pe cale sexuală. 


Mai grav este că numărul cazurilor nou diagnosticate se află într-o continuă creștere, într-un singur trimestru înregistrându-se 26 de cazuri noi. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana-Maria Iancu, boala ar putea fi prevenită prin simpla utilizare a prezervativului. Partea proastă este că o parte dintre bolnavi ajung la spital destul de târziu, doar când află, în urma unor banale analize medicale, că au o problemă de sănătate. 


Partea bună este că Ministerul Sănătății le asigură permanent tratamentul acestor persoane. Foarte interesant, Constanța ocupă un loc fruntaș la nivel național în ceea ce privește cazurile de HIV/SIDA, situându-se la poziția trei în top. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0689 secunde