Teatrul de Stat, renovat cu bani europeni

255

Articole de la același autor

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Teatrului de Stat Constanța. Proiectul "Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța" urmărește optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene.


În cadrul proiectului se vor executa mai multe tipuri de lucrări de anvergură. Este vorba despre consolidarea fundațiilor existente la sala teatrului și anexele laterale, refacerea finisajelor interioare și exterioare, termoizolarea pereților exteriori, a soclului și a acoperișului, înlocuirea tâmplariei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic, din PVC, refacerea instalațiilor sanitare, termice, electrice și de ventilare, precum și refacerea instalațiilor pentru alimentare cu apă potabilă, apă caldă de consum, canalizare menajeră și pluvială.


De asemenea, va fi înlocuit sistemului electric și de iluminat, va fi instalat unui sistem independent de generare energie elctrică, folosind panouri fotovoltaice, va amenajată infrastructurii de acces prin adaptarea la nevoile persoanelor cu handicap locomotor. În plus, va fi realizat sistemul de management energetic integrat al clădirii (de tip Building Management System) pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirii.


Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon". Contractul de finanțare a fost semnat în data de 30 aprilie 2020 iar perioada de implementare este de 31 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 4.863.953,22 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5203 secunde