Studiu. Pacienții infectați cu COVID-19 prezintă un risc mai ridicat de deces după o intervenție chirurgicală

161
Studiu. Pacienții infectați cu COVID-19 prezintă un risc mai ridicat de deces după o intervenție chirurgicală - image-1591104229.jpg

Articole recomandate

Pacienții infectați cu coronavirus prezintă un risc mai ridicat de deces după o intervenție chirurgicală, arată datele unui studiu publicat de echipa de cercetare CovidSurg Collaborative în revista The Lancet, relatează marți dpa, preluată de Agerpres.


Infecția cu noul coronavirus ar trebui exclusă pe cât posibil înainte de orice intervenție chirurgicală, spun cercetătorii de la Spitalul Universitar din Tuebingen care au participat la proiect.


Ei au examinat date de la 1.128 de pacienți din 235 de spitale din 24 de țări, în special din Europa, dar și din Africa, Asia și America de Nord.


Conform studiului, pacienții infectați cu coronavirus au avut rezultate postoperatorii considerabil mai slabe decât pacienții fără COVID-19.


În general, rata mortalității în primele 30 de zile după operație a fost de 23,8%. Conform studiului, mortalitatea în rândul pacienților cu COVID-19 a fost ridicată la toate subgrupurile, de exemplu intervenții chirurgicale de urgență, chirurgie minoră sau planificată - electivă.


"În mod normal, ne așteptăm ca rata mortalității la pacienții supuși unei operații chirurgicale elective să fie sub 1%", a declarat coautorul studiului Alfred Koenigsrainer, director medical la Spitalul Universitar pentru Chirurgie generală, viscerală și transplant.


"Cu toate acestea, acest studiu a arătat că rata mortalității la pacienții infectați cu coronavirus este considerabil mai mare, chiar și la procedurile de rutină", a mai spus el.


Rata mortalității la acest grup a fost raportată la aproape 19%.


Factorii de risc pentru mortalitatea postoperatorie includ vârsta și sexul, precum și afecțiuni preexistente grave, precum cancerul, operații chirurgicale majore și operații de urgență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.236 secunde