Stați în casă! Puteți fi asimptomatici și să transmiteți boala!

935
Stați în casă! Puteți fi asimptomatici și să transmiteți boala! - mesajmedici-1585906909.jpg

Articole de la același autor

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase îi roagă pe constănțeni să stea în casă, întrucât există o perioadă în care suntem asimptomatici, purtători ai virusului COVID-19 și putem să îl transmitem mai departe, fără să ne dăm seama.

"Până când apar primele simptome, nu prea avem cum să ne dăm seama că suntem infectați, dar când apar febra, tusea, durerile în gât, atunci trebuie să contactăm medicul de familie sau să apelăm, mai ales dacă este febră mare, Serviciul de Urgență care ne va direcționa. Pe lângă febră, pot apărea și dureri de mușchi, de cap și dificultăți de respirație", a declarat dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Totodată, pentru siguranța noastră, medicul recomandă populației să punem la ușă covorașe îmbibate în clor, pentru a trece și a se șterge foarte bine înainte să intre în casă, pentru că este posibil să aducă virusul pe încălțăminte, dat fiind că știm că rezistă foarte mult pe suprafețe. De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie ținută undeva în balcon la aerisit, asta dacă nu puteți să o spălați în fiecare zi.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6378 secunde