Incidente la locurile de joacă din Constanța

"Spațiile sunt dezafectate și copiii nu aveau ce căuta acolo!"

1101
3

Articole de la același autor

Zeci de locuri de joacă în aer liber din Constanța au fost desființate în toamna anului trecut, după ce autoritățile au spus că mai durează până când vor intra în reparații capitale. Măsura a venit ca urmare a demersurilor făcute de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, care atrăgea atenția că există riscul ca micuții să se rănească.

Totuși, unele locuri de joacă au fost păstrate, pe motiv că arată mai bine, și, cum s-a făcut cald afară, au și apărut accidentele.

Sâmbătă, 5 mai, doi copii au fost răniți și transportați la spital, după ce un gard de plasă metalică de la spațiul de joacă de pe strada Pelicanului a căzut peste ei, luni, un alt copil a fost rănit la locul de joacă de lângă Stadion, iar în minivacanța de 1 Mai, un copil de doi ani a căzut printre scânduri la toboganul de la locul de joacă din Portul Tomis. Părinții au fost cei care au sesizat din nou Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.

"Ieri dimineață, la ora 9.10, a fost înregistrată o reclamație de la părinții unui copil de doi ani și jumătate, rănit la locul de joacă din Portul Tomis, după ce a căzut prin gaura dintre scânduri. Părinții susțin că spațiul nu era îngrădit și că nu scria nicăieri că accesul este interzis. Am fost la fața locului și am găsit spațiul împrejmuit și o foaie pe care scria că este interzis accesul în locul de joacă. Însă, în urma unui dialog telefonic cu reprezentanții Primăriei Constanța, aceștia pretind că stâlpii, banda de împrejmuire a locului de joacă și foaia respectivă au fost instalate acolo încă din luna decembrie. Mi se pare imposibil ca acestea să fi rezistat o întreagă iarnă intacte, mai ales cu ninsorile care au fost", a declarat comisarul CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

Lucrări de reamenajare

la toate locurile de joacă

Reprezentanții Primăriei Constanța susțin însă că cele mai multe locuri de joacă sunt dezafectate și că părinții nu ar trebui să-și lase copiii în spațiile împrejmuite și în care accesul este interzis.

"Incidentul de pe strada Pelicanului nu s-a petrecut în locul de joacă, ci pe un teren de sport de lângă spațiul respectiv. Gardul care împrejmuiește terenul de sport din cartier a fost frecvent escaladat de diferiți indivizi și astfel i-a fost afectată structura de rezistență. Lucrările pentru reamenajare și refacerea gardului erau în plan, dar firma care ar fi trebuit să le facă a întârziat pentru că a intervenit la un alt teren, în zona Poarta 6, unde făcuseră lucrări și au fost nevoiți să revină pentru că peste noapte a fost vandalizat. Toate celelalte locuri de joacă sunt în atenția constantă a primăriei. În locurile cu probleme s-au luat măsuri, inclusiv la cel din Portul Tomis, care fusese închis, iar copilul nu avea ce să caute acolo. Acest lucru este bineștiut de multe luni de zile, deci părinții ar fi trebuit să nu îl lase să se joace acolo. Tocmai de aceea, facem un apel la constănțeni ca, atunci când observă probleme, să ni le transmită pe aplicația de sesizări a Primăriei Constanța sau la Poliția Locală, chiar și atunci când banda care ar trebui să împrejmuiască spațiul de joacă este ruptă", a declarat, pentru "Cuget Liber", Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Potrivit acesteia, autoritățile locale au în plan reabilitarea a 63 de locuri de joacă din municipiu. 36 dintre acestea sunt cuprinse în prima etapă, pentru care procedurile de atribuire a lucrărilor sunt avansate. Restul vor intra în a doua etapă, pentru care se pregătește documentația de avizare.

"Pentru 12 locuri de joacă, pe care primăria se chinuie să le repare de anul trecut, nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru acordarea lucrărilor. Astfel, licitația va fi reluată la sfârșitul acestei luni", a completat reprezentantul Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

Mesterul
9 mai 2018
Manole

Da... Pai sa faca bine reprezentantii primariei sa ne spuna si ce trotuare si strazi din oras sunt dezafectate sa stim si noi pe unde nu au ce cauta ca pietonii sau masinile in oras sa nu cada in canalizari ... HUOOOOO! Adica, sa fie clar, vom vedea de acum incolo afise de genul "aveti grija pe unde calcati pe acest trotuar capacele de canalizare sunt șutite" sau ceva semne speciale de circulatie "reduceti viteza sa nu intrati in gropi" si gata, adio responsabilitae a primariei, suntem toti pe persoana fizica. Copii sa faca bine sa se joace in casa. Nu s-a prezentat nimeni la licitatie? Sa le repare functionarii primariei, sa cumpere scanduri, scule, vopsea. Si sa hotarasca responsabil cum functioneaza locurile de joaca. La primarie au reusit sa angajeze persoane sa mature si sa varuiasca peretii ? Au gasit si o firma sa sape doi ani in parcul arheologic...

Sobaru sau doamna Acușica e gata
9 mai 2018
"In atenția constantă a primăriei"

Cazinoul sta in paragina de peste 20-30 de ani.Numai licitatiile dureaza de 3-4 ani. Fagadau promite...."Acușica,la anul e gata,numai ca o firma a facut contestatii din nou".Locurile de joaca stau in paragina de peste 5-6 ani,poate mai mult.Doi copii se accidenteaza zilele astea.Doamna Acușica Sobaru din Primarie raspune..."Tineti-va copilul in lesa".Iar Fagadau se jura ca "procedurile de atribuire a lucrărilor sunt avansate".In urma cu 8 ani gardul cimitirului cade,omoara un batran si pe altul il trimite in spital.Concluzia autoritatilor..."Ghinion,nu lasati pensionarii sa se plimbe aiurea prin targ".O bucata de tencuiala din hotelul Palace cade de la inaltime.Un tatic isi salveaza copilul in ultima clipa.Concluzia primarului-"Tatic cu ghinion,nu-i hotelul nostru".Constanta este plina de capcane de zici ca esti pe un teren minat din Afganistan.Constanta este teatru de razboi.Parcul Arheologic arata ca dreaku.Terenul este rascolit de parca acolo a cazut o comeata.O fi cazut "steaua" lui Fagadau chiar la doi pasi de biroul lui ? Pe draku ! Parca vad.Daca maine ar fi alegeri locale,Fagadau ar castiga detasat.Oras blestemat.

Constânțean
10 mai 2018
Oraș dezafectat

Adica orașul Constanța este dezafectat pentru copii, plaja este dezafectată pentru constănțeni, trotuarele sunt dezafectate pentru pietoni, parcurile sunt dezafectate si ele in mare parte. Declar si primăria nu întâmplător cu "p" mic) DEZAFECTATĂ.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5432 secunde