Soluție inedită pentru a plăti mai puțin la întreținere

505
Soluție inedită pentru a plăti mai puțin la întreținere - radet1-1526399099.jpg

Articole de la același autor

Membrii Asociației de Proprietari bloc MF3, de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, explică modul în care reușesc ei să aibă costuri mai mici la întreținere și care sunt beneficiile obținute prin utilizarea, timp de un an, a instalației de distribuție pe orizontală a energiei termice, cu contorizarea consumurilor la nivel de apartament.

În acest sens, ei organizează, astăzi, de la ora 12.00, o întâlnire cu toți cei care sunt interesați de așa ceva.

Cu această ocazie, locatarii vor prezenta avantajele utilizării acestei soluții tehnice, prin creșterea calității serviciului de furnizare a căldurii și a apei calde, față de celelalte soluții alternative, dar și gestionarea costurilor prin reducerea consumurilor de energie termică și apă.

Prin abordarea tipului pe orizontală, există posibilitatea gestionării consumului la nivel de apartament și asigurarea unei independențe față de ceilalți consumatori din bloc, dar și menținerea calității aerului din vecinătatea imobilului, în lipsa oricărei forme de emisii de noxe.

Potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET), distribuția pe orizontală a energiei termice și a apei calde permite, în acest fel, separarea individuală a instalațiilor de încălzire din interiorul blocului de apartamente, precum și funcționarea independentă a instalațiilor din fiecare apartament.

"La distribuția pe orizontală, alimentarea cu agent termic se face pe două coloane (tur-retur) la încălzire și tur-retur la apa caldă de consum, fiind prevăzută o coloană de recirculare, toate amplasate pe casa scării. În plus, optând pentru această variantă, se poate trece la realizarea de racorduri individuale pentru fiecare apartament, branșamentele fiind prevăzute cu robinete de sectorizare și mijloace adecvate de măsurare a consumurilor individuale", au explicat cei de la RADET. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8912 secunde