Semnal de alarmă, pe litoral. "Turismul la cheie este o definiție a zădărnicirii combaterii bolilor!"

1441

Articole de la același autor

An de an, proprietari de apartamente ori case sau chiar samsari stau la marginea drumului, fluturând un morman de chei, și abordându-i pe turiștii care vin la mare fără rezervare. Unii se lasă convinși și așa ajung să își petreacă vacanța într-un apartament de bloc, dar mulțumiți că nu au cheltuit prea mulți bani pe cazare, alții pleacă cu un gust amar și jură că nu vor mai veni niciodată pe litoralul românesc.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, atrage atenția asupra riscurilor la care se supun atât constănțenii, cât și turiștii care aleg să se cazeze la particulari, pe litoralul românesc. "Turismul «la cheie» este un fenomen de care, se pare, nu putem scăpa, nici măcar în plină pandemie! Indivizi care, fără să se gândească la faptul că vor primi în casele lor oameni despre care nu știu nimic, care pot veni dintr-un focar Covid, sunt prezenți în fiecare dimineață pe marginea drumului, în cele mai importante stațiuni de pe litoral, cu precădere în Mamaia. Din start, un act de inconștiență! Apoi, mă gândesc și la turiștii care vin la mare, fără să-și rezerve o cazare într-o unitate care respectă toate normele sanitare actuale. Cum pot intra, cu încredere, în casa unui străin? Oferă «privații» condiții sanitare la standarde înalte? Acceptă vouchere de vacanță? Oferă mic dejun și cină? Din câte știu eu, nu! Cu toate acestea, mulți oameni apelează la cazări obținute pe marginea drumului. Iar situația, în sine, este un afront la adresa eforturilor pe care autoritățile le fac împotriva pandemiei, dar și un act clar de concurență neloială față de cei care plătesc taxe și impozite, să poată face turism", este de părere prefectul județului Constanța.

Oportuniști nonșalanți

Acesta trage un semnal de alarmă și susține că fenomenul cazării la particulari, în plină pandemie, este chiar o faptă de zădărnicire a combaterii bolilor ușor transmisibile, cum este Covid-19. "În contextul actual, în care turismul trebuie să fie făcut respectând regulile de igienă, purtarea măștilor, scanarea temperaturii și multe altele, vedem în imagini o definiție adevărată a zădărnicirii combaterii bolilor. Autoritățile locale, în special cele din sudul litoralului sau Eforie, au încercat să descurajeze aceste practici prin supraimpozitarea celor identificați că fac turism «la cheie». Aceștia au primit taxări după modelul operatorilor economici care își declară, an de an, cu corectitudine și responsabilitate, încasările realizate din turism. Dar este, oare, suficient? Cred că răspunsul la problema noastră este în mâinile oamenilor, așa cum este valabil în foarte multe situații, în ultimele luni. În momentul în care omul va înțelege că acțiunile sale pot fi dăunătoare pentru cei din jur, atunci vom scăpa de aceste practici. Până atunci, mulți o să stea pe marginea drumului, oportuniști și nonșalanți, fluturând cheile în așteptarea turiștilor și a veniturilor nedeclarate!", consideră George Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6359 secunde