Se strâng cerșetorii de pe străzi. Unde puteți sesiza asemenea situații

196
Se strâng cerșetorii de pe străzi. Unde puteți sesiza asemenea situații - cersetori-1566412542.jpg

Articole de la același autor

În urma situațiilor semnalate în ultimele zile, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, în colaborare cu instituțiile abilitate, au efectuat o serie de controale în scopul combaterii fenomenului de cerșetorie și a abuzului asupra copiilor. Verificările de săptămâna aceasta au fost realizate în Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia, împreună cu Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. 


În stațiunea Mamaia a fost depistat un minor în vârstă de 17 ani care a fost preluat la un centru de plasament. 
"Specialiștii noștri fac verificări și au deschis o anchetă socială în acest caz. Tot în stațiunea Mamaia, a fost identificată o familie, formată din mamă, tată și copil minor, care a refuzat orice sprijin oferit de colegii noștri. Cei doi adulți au declarat că sunt din județul Dâmbovița și că se vor întoarce acasă. Echipa Mobilă a DGASPC Constanța a fost anunțată de polițiștii din localitata Costinești că au fost depistați patru minori și o femeie în vârstă de 30 de ani, fără acte de identitate, care cerșeau. Este vorba despre trei minori, băieți, cu vârste de 10, 11 și 13 ani și de o mamă însoțită de fetița ei, în vârstă de șase ani, toți având domiciliul pe raza localității Cobadin. Cei trei minori au fost preluați de Echipa Mobilă și plasați în regim de urgență la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, iar acum cazul lor este în lucru. Se face anchetă socială pentru a putea decide măsurile de protecție ce se impun având în vedere interesul superior al copilului. Mama și fetița ei se află la Modul Mamă-Copil", a precizat purtătorul de cuvânt al DGSPC, Oana Manoilă. 


Tot în Costinești, Echipa Mobilă s-a deplasat, după ce Poliția a sesizat Direcția cu privire la identificarea unei mame cu doi copii și a altui minor, în vârstă de 15 ani care cerșeau în stațiune. Echipa Mobilă i-a preluat pe toți patru. Aceștia se află acum la Modulul Mamă-Copil și la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. Anchetele sunt în curs, toți având domiciliul pe raza localității Negru-Vodă.


Aceste controale vor continua și în perioada următoare. 
Tocmai de aceea, cetățenii care întâlnesc astfel de situații sunt rugați să anunțe Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau la DGASPC Constanța, apelând Telefonul Copilului 0241.983, număr disponibil non-stop și gratuit. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0095 secunde