Scafandrul constănțean Pascale Roibu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști

3620
Scafandrul constănțean Pascale Roibu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști - pascaleroibumembrulmp-1571086829.jpg

Articole de la același autor

Pasionat de istorie și de trecutul ținutului dobrogean, în ultimii ani, sergentul major Pascale Roibu, scafandru militar constănțean, a contribuit semnificativ la scoaterea la lumină a unor părți uitate din trecutul tumultos al Dobrogei. A explorat adâncurile Mării Negre, descoperind trei corăbii antice, în Delta Dunării a mai găsit alte trei corăbii, iar pe fundul lacului Siutghiol a găsit epavele a două hidroavioane. 


Una din dorințele scafandrului militar este să realizeze primul muzeu subacvatic din România. Deja a fost coborâtă prima statuie, o reprezentare în lemn a poetului Ovidius, iar muzeul se preconizează a fi inaugurat în vara viitoare. "Ideea mi-a venit acum mai mulți ani de zile, pe când turismul subacvatic la noi nu era atât de dezvoltat. Mi-am dorit întotdeauna să văd și altceva în Marea Neagră, ceva atractiv atât pentru începători, cât și pentru scafandrii mai avansați", a afirmat Pascale Roibu. 


Scafandrul este membru al Ligii Militarilor Profesioniști. În semn de apreciere pentru inițiativă și pentru activitatea desfășurată până în prezent, reprezentanții ligii au anunțat că acesta va deveni membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.42 secunde