Rompetrol Rafinare, acțiuni de mediu, sub spectrul Nauryz

431

Articole recomandate

Reprezentanții Rompetrol Rafinare și-au continuat misiunea civică, iar în ultimele zile au avut două acțiuni menite să aducă un plus pe parte de mediu, dar și să transmită un mesaj puternic și sănătos. 


Mai întâi, peste 200 de oameni s-au dus pe plaja Corbu, în ceea ce a fost cea mai mare acțiune de ecologizare a începutului de an. Plaja a fost luată la pas, în lung și în lat, iar pe o distanță de mai mult de un kilometru liniar, nu a mai rămas niciun deșeu periculos pentru ecosistem. Cutii, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcție, cu toate au fost strânse de angajații Rompetrol Rafinare, Rominserv, RQC, MMT sau Byron Shipping. După aproape două ore, peste 100 de saci menajeri plini au fost strânși de pe una dintre cele mai importante plaje de pe litoralul românesc. 
Apoi, a doua zi, voluntarii s-au strâns în rafinărie, de această dată pentru o nouă acțiune care ajută mediul. Aproape 500 de puieți de tei au fost plantați în zona Centrului de Control. Înarmați cu lopeți, mănuși și multă energie, angajații au reușit să schimbe complet fața locului, în mai puțin de două ore. Teiul, un copac care poate crește și la 50 de ani după plantare, este un simbol trainic care ilustrează valorile Rompetrol și KMG International. De asemenea, teiul este un "ambasador" al mediului curat, pentru că poate filtra într-o singură zi de vară până la 4.000 de metri cubi de aer. De asemenea, Rompetrol a modernizat și sala de box din Năvodari, care acum are altă față și poate încuraja tot mai mult performanța. 


Toate aceste acțiuni premerg una dintre cele mai importante sărbători din cultura kazahă: Nauryz. Nauryz este considerat și Noul An Kazah și poartă o mare importanță în rândul membrilor familiei Rompetrol. 


"În tradiția noastră, celebrăm venirea primăverii, venirea unui nou an, iar noi obișnuim să facem ceva important pentru casă, pentru gospodărie, pentru zonele în care trăim. Așa că plantăm copaci, reparăm, vopsim clădiri, iar după astfel de activități ne invităm oaspeții să și sărbătorim în yurta. Și anul acesta pregătim beshbarmak, felul nostru principal, care este foarte delicios. Nauryz pentru noi este ca Anul Nou. An Nou, Primăvară Nouă, Viață Nouă!", a declarat Yedil Utekov, directorul general de la Rompetrol Rafinare. 


La rândul lui, Alexandru Nicolcioiu, consilier oficial CEO și un om care este în familia Petromidia încă de la începuturi, a completat: "Putem spune că suntem într-o primăvară continuă din 2007 și până în prezent. Inclusiv viitorul este asigurat de către această companie (n.r. -  KazMunayGas), care s-a implicat foarte mult în această platformă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2536 secunde