România este inclusă în zona galbenă a infectărilor cu coronavirus din Uniunea Europeană

2200
România este inclusă în zona galbenă a infectărilor cu coronavirus din Uniunea Europeană - 1-1593183715.jpg

Articole recomandate

Profesorul Alexandru Rafila a comentat, joi, cele mai noi date privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa. În acest clasament, România ocupă locul 3, depășită doar de Portugalia și Suedia. Astfel, România este inclusă în zona galbenă a infectărilor cu coronavirus din Uniunea Europeană. "Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români", a declarat Rafila, conform Digi24.


"Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și  trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români", a spus Alexandru Rafila.


Medicul a subliniat că Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia.


Printre țările care se mai află în "zona galbenă" se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.827 secunde