Rețea nouă de apă rece pentru sudul litoralului. "Nu vor mai fi probleme cu apa în timpul sezonului estival!"

557
3
Rețea nouă de apă rece pentru sudul litoralului.

Articole de la același autor

Sute de milioane de euro vor fi investiți în anii următori în rețelele de apă și canalizare din județul Constanța. Directorul general al RAJA, Felix Stroe, a anunțat că, pentru Programul Operațional de Infrastructură Mare, compania constănțeană este pregătită cu proiecte care au în vedere extinderea și modernizarea rețelelor de apă și de canalizare, construirea și modernizarea stațiilor serviciilor publice de apă și canalizare, urmând a derula investiții în 92 de localități din șapte județe, Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov, Ilfov și Bacău.

Cea mai mare parte a fondurilor europene vor ajunge în județul Constanța.

"Valoarea totală a proiectelor pe care le pregătim depășește 650 de milioane de euro și, cu siguranță, vom face absorbție sută la sută. Am muncit enorm, sunt sute de ore de studiu și muncă pe care le-au făcut angajații RAJA, iar beneficiarii sunt nu doar constănțeni, ci sute de mii de locuitori ai județului și nu numai", a explicat Felix Stroe.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai importante investiții din cadrul proiectului este reprezentată de Sistemul Regional Constanța, respectiv realizarea a 145 de km de conductă de aducțiune, de la Medgidia până la Limanu. Investiția, în valoare estimată de peste 60 de milioane de euro, fără TVA, conduce la îmbunătățirea calității apei potabile din centrul și sudul județului Constanța.

"Nu vor mai fi probleme cu apa în timpul sezonului estival, când consumul crește semnificativ. Municipiul Constanța, toate stațiunile din sudul litoralului, dar și alte localități vor primi apă curată, extrasă de la mare adâncime. O astfel de lucrare amplă nu s-a mai făcut de când a fost construită baza turistică din sudul litoralului, iar rețeaua este veche și depășită. Acum vor primi cea mai curată apă din România", a mai spus directorul RAJA.

91 de milioane de euro vin și la Constanța

Aproape 100 de milioane de euro vor fi folosiți și pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare din municipiul Constanța. Astfel, vor fi realizate atât rețele noi, cât și lucrări de modernizare a celor vechi. În total, este vorba despre 13,49 de kilometri de conducte de aducțiune reabilitate, 11,79 de kilometri de magistrale de apă reabilitate, două stații de pompare apă reabilitate, dar și de 12,63 kilometri de conducte de distribuție de apă potabilă, 18,82 kilometri de conducte noi de canalizare, opt stații noi de pompare ape uzate și trei noi dispecerate locale Scada noi.

Lucrări pe toate fronturile

De asemenea, în perioada 2010 - 2016, SC RAJA SA a desfășurat activități de accesare a finanțării și de implementare a proiectului de reabilitare și modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța - Ialomița.

"Proiectul a inclus un număr de 41 contracte de lucrări, printre care și reabilitare și extindere colectoare, zona centru, localitatea Constanța și Stație de tratare Palas - Reabilitare linie nouă stație de tratare - localitatea Constanța. Din cauza complexității acestor două investiții și a unor probleme întâmpinate pe perioada derulării lor, lucrările nu au putut fi finalizate complet la sfârșitul programului POS Mediu 2007 - 2013, respectiv la data de 31 decembrie 2015, finalizarea acestora fiind finanțată prin POIM 2014 -2020. În cadrul celor două contracte derulăm lucrări de reabilitare a 686 de metri din colectorul unitar de pe bulevardul Aurel Vlaicu și reabilitare linie nouă stație de tratare Palas. Valoarea totală a noului proiect este de 4.094.245 euro. Investițiile descrise mai sus se află în derulare, termenul pentru terminarea lucrărilor fiind luna iulie 2018", completează Felix Stroe.

Comentează știrea

un cititor
26 aprilie 2018
curios

Suspectă apropierea și susținerea reciprocă dintre numitul Vrabie de la Medgidia și ciudatul fostă tânără speranță Valentin Coman.

europeanu
26 aprilie 2018
Hotii la parnaie !

este strigator la cer cand vezi cati bani pentru ce sunt folositi. Si iti pui imediat intrebarea cati bani ia pesedeul si cati ia porcul hot stroe. Ca sa nu le mai aducem aminte secaturilor din pesedeu ca trei sferturi din zona mentionata se caca-n fundu curtii. Si asa va ramane si dupa disparitia banilor ! Huuoooo hotilor !!!

X
26 aprilie 2018
Y

Faceti canalizare in Lazu nesimtitilor!!! Ne cacam si pisam in ea de natura si panza freatica!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9709 secunde