Reguli în instanțele de judecată din Constanța, în timpul stării de alertă

668
Reguli în instanțele de judecată din Constanța, în timpul stării de alertă - programcurteadeapel-1589732464.jpg

Articole de la același autor

Odată cu încetarea stării de urgență și decretarea stării de alertă, președintele Curții de Apel Constanța a emis o decizie privind modul în care se desfășoară activitatea la nivelul instanței de judecată, începând din 15 mai.

Astfel, unul dintre punctele atinse în decizie vizează programul arhivelor din subordinea Curții de Apel Constanța, modul de împărțire a activității fiind precis delimitat în intervale orare. De exemplu, între orele 9.00 - 11.00, este program de lucru cu părțile, iar între orele 11.00 - 12.00, programul de lucru cu avocații care nu sunt înscriși în Baroul Constanța, consilierii juridici, experții, interpreții, în timp ce între orele 13.00 - 15.00, pot consulta dosarele din arhivă avocații din Baroul Constanța.

Accesul la arhivele din cadrul instanțelor din județul Constanța se va realiza pe bază de programări, iar la nivelul fiecărei arhive se va ține o evidență scrisă a acestora.

În sălile de ședință, la arhive sau în spațiile de așteptare, atât cetățenii, cât și avocații vor avea acces numai respectând normele de protecție, adică vor purta măști sau viziere și vor respecta distanțarea socială. Reprezentanții Curții de Apel Constanța subliniază că accesul participanților la procesele civile și penale va fi posibil numai în momentul în care se desfășoară termenele, iar accesul publicului care nu este participant la procese "este permis doar în măsura în care dinamica și caracteristicile afluenței de persoane în sălile de judecată și în spațiile de așteptare permit respectarea regulilor de distanțare socială".

XXX

Referitor la modul în care se va desfășura activitatea în instanțe, de astăzi, avocatul Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța, a afirmat: "Cu mască, mănuși, termometru, servieta cu dosare în spate, roba închisă până în gât, reîncepem de luni activitatea în instanță. De data aceasta nu există un precedent la care să ne raportăm, nu există o rețetă miraculoasă cu măsuri pe care să le administrăm. Distanțarea fizică, apa și săpunul rămân armele principale în lupta cu virusul.

În sala de judecată trebuie să ne limităm expunerilor orale - se pot spune multe cu puține cuvinte -, să depunem cererile și actele la dosar din timp, să comunicăm, înainte de primul termen, instanței împuternicirea avocațială pentru a fi putea fi informați cu privire la măsurile dispuse.

Pornim împreună, avocați, magistrați, procurori, grefieri, justițiabili, pe un drum dificil, cu mari așteptări reciproce, dominați de o teamă nedefinită față de un dușman invizibil". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4412 secunde