Protecția Copilului Constanța angajează asistenți maternali

289
Protecția Copilului Constanța angajează asistenți maternali - asistenti-1574197648.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța își dezvoltă rețeaua de asistenți maternali, în cadrul programului "Team up! Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor". Programul este derulat prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Banca Mondială. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost angajați 18 asistenți materiali, iar alți 18 asistenți maternali au fost atestați. 


Persoanele interesate să ia în îngrijire copilași aflați în sistemul de protecție trebuie să fie absolvenți de zece clase, să nu fie deja încadrați ca asistenți personali și să aibă drept de folosință asupra locuinței. Totodată, un criteriu este posibilitatea de a asigura copilului pe care îl iau în plasament o cameră separată. 


Avizul pentru exercitarea profesiei de asistent maternal profesionist urmează să fie condiționat și de evaluarea psihologică realizată de specialistul din cadrul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC Constanța. 


Cei interesați se pot prezenta la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil, Biroul Alternative de Tip Familial, strada Ciprian Porumbescu, nr. 2, de luni până joi, în intervalul orar 8.00 - 16.30, iar vineri, în intervalul orar 8.00 - 14.00. Informații suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon 0241/488.648. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7694 secunde