Programul "Bani de liceu" / Ce se întâmplă cu indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap

169
Programul

Articole recomandate

Avocatul Poporului a transmis, vineri, că indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, în cadrul Programului Național de Protecție "Bani de liceu".


"Indemnizațiile lunare primite de persoanele cu handicap grav și accentuat vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, conform modificărilor avute în vedere de HG nr. 1488/2004", a transmis, vineri, Avocatul Poporului.

Sursa citată precizează că Ministerul Educației Naționale a răspuns, astfel, solicității adresate, în 10 ianuarie 2019, de către Avocatul Poporului, în sensul modificării art. 3 alin.(1) din HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor și a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului Național de Protecție "Bani de liceu".

Ministerul Educației Naționale (MEN) a semnat, în octombrie 2018, un contract de finanțare din fonduri europene, în valoare de 31 de milioane euro, care vizează proiectul "Bani de liceu".

Proiectul permite susținerea și continuarea acestui program și va acoperi cheltuielile realizate sau estimate pentru perioada anilor școlari 2015-2019 pentru acest tip de sprijin.

Începând cu acest an școlar, fiecare beneficiar al programului "Bani de liceu" va primi, lunar, pe întreaga durată a cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei, față de 180 lei lunar, suma primită anterior majorării.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost indexată de la 150 la 500 lei/membru de familie, urmare a corelării acestui plafon la situația economică actuală (salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0167 secunde