Premierul despre deschiderea restaurantelor: Este foarte greu să mai iei o decizie când crește numărul de cazuri

309
Premierul despre deschiderea restaurantelor: Este foarte greu să mai iei o decizie când crește numărul de cazuri - 960x0-1594398477.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că deși a avut discuții cu reprezentanții HoReCa privind posibilitatea deschiderii restaurantelor, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 o decizie în acest sens a fost amânată, conform Agerpres.


"Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (...) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spații închise, unde, să îmi fie iertat, deși am avut discuții, din cauza creșterii numărului de cazuri încă mai așteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor - n.r.). Mai sunt închise competițiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spații închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricții, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roșie. 


Și OMS a arătat care sunt tipurile de activități, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activități și aceste activități sunt în zona roșie, cu risc major de transmitere. Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri care ne îngrijorează și ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toți actorii instituționali, atât din mediul public, cât și din mediul privat", a spus Orban într-o conferință de presă la Prefectura Tulcea, întrebat dacă ne mai putem aștepta ca restaurantele să fie deschise la 15 iulie.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8464 secunde