Piețele și unitățile de tăiere miei, luate la verificat de inspectorii sanitar-veterinari

159
Piețele și unitățile de tăiere miei, luate la verificat de inspectorii sanitar-veterinari - dsv-1522684864.jpg

Articole de la același autor

Peste 202 de piețe, magazine alimentare, supermarket-uri și depozite au fost verificate, în ultima săptămână, de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. 


Au fost vizate două unități de tăiere miei, trei unități de procesare lapte, un centru de colectare lapte, două centre colectare de pește, un centru de prelucrare lapte, o unitate de procesare miere, o unitate de produse proaspete din pescuit, 12 măcelării, 13 carmangerii, trei pescării, opt depozite alimentare, șase restaurante, o braserie, o cantină, o unitate catering, nouă unități tip fast food, 29 super-hipermarket-uri, 36 magazine alimentare, 32 laboratoare cofetărie/patiserie, șase unități de fabricare pâine și specialități de panificație, trei unități de comercializare produse congelate, șapte unități de reambalare, două depozite de semințe consum, două unități fabricare vin, două unități de morărit, o unitate de fabricare apă de masă carbogazoasă, o circumscripție sanitară veterinară de asistență, două centre colectare animale vii, 10 exploatații profesionale, un fond privat de vânătoare și două pet shop-uri. 


În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. 


"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.600 de lei", precizează directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 3,5 tone de carne și produse din carne, aproape două tone de produse lactate și lapte, 709 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. 


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5593 secunde