X
X
Mai multe ştiri online:

Peste 100.000 de persoane continuă să se afle, în momentul de față, în șomaj tehnic

Ştire online publicată Vineri, 10 Iulie 2020. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Peste 100.000 de persoane continuă să se afle, în momentul de față, în șomaj tehnic, a declarat, vineri, la Botoșani, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.


Ea a afirmat că măsurile de susținere a persoanelor afectate de pandemia de COVID-19 nu vor fi întrerupte, arătând că "măsura șomajului tehnic a fost utilă, eficientă, livrată la timp și accesată foarte simplu".


"Diferența dintre acest guvern și guvernul anterior este că noi avem rezultate și avem rezultate într-o perioadă cu totul excepțională pentru care nimeni nu te-a pregătit să o gestionezi, dar pe care apreciez că am gestionat-o cât mai bine cu putință", a afirmat Alexandru într-o conferință de presă susținută la finalul unei întrevederi cu oamenii de afaceri din Botoșani.


Violeta Alexandru a admis că, în cazul în care România ar reveni la starea de urgență, Guvernului îi va fi "îngrozitor de greu" să finanțeze șomajul tehnic.


"Dacă se întâmplă, o să găsim soluții. Preferabil ar fi să nu (să nu fie instituită starea de urgență n.r.), pentru că toate aceste contribuții la buget înseamnă contribuții ale noastre, ale tuturor celor care muncim. A nu mai munci înseamnă mai puține contribuții, mai puține resurse pentru plata serviciilor publice, a beneficiilor și a drepturilor oamenilor", a adăugat ministrul.


Sursa: Agerpres


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3887 secunde