OPC/ Nereguli la vânzarea de antigel și lichid de spălare parbrize. Acestea nu conțin substanțele de pe etichetă

176
OPC/ Nereguli la vânzarea de antigel și lichid de spălare parbrize. Acestea nu conțin substanțele de pe etichetă - auto-1353240477.jpg
Peste 600 de operatori economici au fost verificați, recent, de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în privința respectării prevederilor legale la comercializarea lichidului antigel și a lichidului de spălare parbrize. La mai mult de jumătate din aceștia au fost depistate abateri de la prevederile legale. Valoarea produselor cu abateri a fost de 269.221 de lei. 

Cu ocazia controlului, au fost prelevate cinci probe, respectiv de lichid antigel (două probe) și lichid de spălare parbrize (trei probe), pentru analizarea parametrilor inscripționați pe etichetă.

Rapoartele de expertizare emise de CNIEP Larex au emis concluzia potrivit căreia, la patru produse analizate, parametrii determinați nu corespundeau cu cei inscripționați pe eticheta acestora.

În total, s-au aplicat 387 de sancțiuni, din care 156 amenzi contravenționale și 231 de avertismente. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost 523.750 de lei. De asemenea, au fost dispuse 202 măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru produse în valoare de 157.082 de lei și 24 de măsuri de oprire definitivă, pentru produse în valoare de 13.878 de lei.

În județul Constanța se comercializa soluție pentru dezghețare și spălare parbrize ambalată în recipienți care prezentau trei-cinci crăpături pe capace și chiar capace rupte, neasigurându-se astfel etanșeitatea ambalajului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3743 secunde