Omagiu adus "părintelui hidrografiei românești", la Constanța

194
Omagiu adus

Articole de la același autor

Direcția Hidrografică Maritimă a găzduit Simpozionul Științific aniversar "1926-2020 - 94 de ani de hidrografie", dedicat omagierii comandorului Alexandru Cătuneanu, și prezentarea unei retrospective a realizărilor unității din această perioadă. Cu acest prilej, a fost lansat un album în două volume. Prin momentele istorice amintite în primul volum, intitulat "Comandorul Alexandru Cătuneanu - părintele hidrografiei românești", s-a încercat aducerea în prim plan a personalității și a realizărilor acestui ofițer care s-a evidențiat, atât la nivel național, cât mai ales la nivel internațional, la începutul secolului al XIX-lea, atunci când, la "Expoziția Universală de la Paris", harta care îi poartă numele a fost medaliată cu aur, juriul certificând, astfel, acuratețea cu care aceasta a fost realizată.


În cadrul celui de-al doilea volum, a fost realizată o retrospectivă a realizărilor Direcției Hidrografice Maritime din perioada 1926-2020 și au fost subliniate perspectivele propuse pentru activitățile viitoare.


La manifestare au participat, alături de personalul Direcției Hidrografice, personalități marcante din cadrul institutelor de cercetare, de la Autoritatea Navală Română, de la Centrul de Scafandri etc.; de asemenea, a fost prezent expertul hidrograf al Marinei italiene, comandorul Lamberto Orlando Lamberti și strănepotul comandorului Alexandru Cătuneanu, Alexandru Pană, care s-a aflat, alături de doamna Mariana Păvăloiu, printre inițiatorii demersurilor de înființare, la data de 22 ianuarie 2019, a Asociației Hidrografilor și Cartografilor "Alexandru Cătuneanu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2644 secunde