O mini-vacanță nesperată! Gripa închide, rând pe rând, școlile din Constanța

866
O mini-vacanță nesperată! Gripa închide, rând pe rând, școlile din Constanța - fotofondgripainchide-1581618419.jpg

Articole de la același autor

Gripa de sezon le aduce multor elevi din județul Constanța o mini-vacanță nesperată. Din ce în ce mai multe unități de învățământ raportează cazuri de gripă și sunt nevoite să suspende cursurile în clasele unde sunt mai mult de trei copii infectați. În județul Constanța, numărul școlilor unde nu se mai fac ore crește de la o zi la alta.

Cazurile de gripă se înmulțesc în rândul preșcolarilor și elevilor. În ciuda măsurilor impuse de Ministerul Educației și a informărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică, din ce în ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit de gripă, în județul Constanța.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au raportat, în cursul zilei de ieri, către Ministerul Sănătății, 149 de cazuri de gripă.

"Ca urmare a acestei situații, cinci unități de învățământ sunt parțial închise. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 3 «Tudor Arghezi» din Năvodari, Școala Gimnazială «Grigore Moisil» Năvodari, Liceul Teoretic «Emil Racoviță» din Techirghiol, Școala Gimnazială nr. 24 «Ion Jalea», din Constanța și Liceul Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna. În total, 173 de elevi din județ sunt afectați de închiderea școlilor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța, prof. Marinela Mrejeru.

Potrivit acesteia, cursurile sunt suspendate doar în unitățile în care s-au înregistrat mai mult de trei cazuri de gripă.

"În ce privește clasele în care efectivul de elevi este scăzut, dar nu sunt confirmate trei cazuri de gripă, indiferent de câți elevi sunt prezenți în clasă, orele de curs se desfășoară", a subliniat inspectorul școlar.

Verificarea elevilor, făcută superficial, în multe școli

Conducerea Ministerului Educației și Cercetării a transmis încă de săptămâna trecută o notă cu măsurile obligatorii pe care unitățile de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.

Astfel, este obligatorie realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ, la începutul fiecărui schimb. Totuși, numeroși elevi din Constanța le-au povestit părinților că nu sunt verificați la intrarea în școală, mai ales la clasele care învață după amiază. De asemenea, unitățile de învățământ au obligația de a realiza dezinfecții în toată clădirea și cu precădere în sălile sau grupele unde sunt suspendate cursurile.

"Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se vor asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă, precum spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul, spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor, dar și consumul de apă doar din surse asigure și autorizate", se mai arată în nota transmisă de Ministerul Educației.

Aceasta mai vine cu recomandarea ca manifestările sportive, culturale să fie amânate pe cât posibil, pentru a preveni aglomerarea și limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii. Și, neapărat, revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza doar cu adeverință medicală.

"Recomandăm o colaborare strânsă între cadrele didactice și părinți, în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și adoptării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate", a subliniat ministrul Educației, Monica Anisie.

XXX

Inspectoratul Școlar Județean Constanța monitorizează zilnic situația îmbolnăvirilor apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral sau parțial, din această cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde