Musulmanii intră, astăzi, în luna sfântă a Ramazanului

257
Musulmanii intră, astăzi, în luna sfântă a Ramazanului - ramazan-1526398523.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 16 mai, întreaga comunitate musulmană din România începe postul din luna sfântă Ramazan. 


Potrivit muftiului Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, învățăturile islamice impun ca, timp de o lună de zile de la începerea postului, credincioșii să parcurgă un ciclu spiritual profund, distinct normelor cotidiene de pe parcursul anului, cele patru săptămâni fiind petrecute în reculegere și rugăciune, pentru primenirea corporală și spirituală. 


Acesta a precizat că, în aceeași perioadă, masa rituală de dinaintea zorilor, "Sahur", este luată în familie. Tot pentru a marca semnificația deosebită a acestei Luni Sfinte, slujbele din moschee, "mukabele", încep dimineața, cu citirea Coranului cel Sfânt, de către imami, la care participă femeile. Seara are loc slujba "teraavih", cu participarea bărbaților și a femeilor din comunitate. 


Muftiul a precizat că postul în Luna Sfântă Ramazan nu înseamnă doar abstinență fizică, ci și spirituală. Totuși, călătorii, femeile gravide, femeile care alăptează și bolnavii pot amâna postul, urmând a-l ține ulterior. 


În această lună, considerată a iertării și a milei, musulmanii trebuie să aibă un alt comportament specific perceptelor islamului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2636 secunde