Ministrul Muncii vrea să meargă în Italia și Spania pentru a discuta cu românii despre condițiile de muncă

2000
Ministrul Muncii vrea să meargă în Italia și Spania pentru a discuta cu românii despre condițiile de muncă - hepta4699077-1590151060.jpg
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri că intenționează să meargă în Italia și Spania pentru a discuta cu românii din aceste țări despre condițiile de muncă și calitatea vieții lor și, totodată, are în vedere schimbarea legislației din România cu privire la activitatea Agențiile de Plasare a Forței de Muncă, informează Agerpres.


"Rămân implicată în discuțiile bilaterale pe care le am cu miniștrii din țările în care avem comunități mari de români. Când se vor ridica restricțiile de acces pe piața muncii ale muncitorilor în Italia, îmi pregătesc o deplasare acolo pentru a discuta cu românii noștri. Urmează Spania. Toate aceste întâlniri îmi sunt utile pentru că, pe lângă rezultate concrete pentru calitatea vieții lor acolo și a condițiilor de muncă, am în vedere schimbarea legislației din România cu privire la activitatea Agențiilor de Plasare a Forței de Muncă. 


Este adevărat, 15% din totalul românilor noștri pleacă prin agenții de plasare a forței de muncă, dar acest lucru nu înseamnă că nu văd anumite măsuri necesare la nivelul acestor entități pe care le doresc responsabile și în strânsă colaborare cu instituțiile în domeniu pentru a ne asigura că, înaintea plecării din țară, românii sunt bine informați în legătură cu prevederile contractuale", a menționat Violeta Alexandru.


Ministrul Muncii a susținut vineri declarații de presă privind condițiile de muncă ale românilor în Germania. Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, a fost, în perioada 18 - 20 mai 2020, în vizită de lucru în Germania, alături de ministrul Muncii și Protecției Sociale, pentru a verifica condițiile de muncă ale cetățenilor români care muncesc ca lucrători sezonieri în agricultură. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6848 secunde