Ministrul Muncii a cerut șefilor din cadrul Inspecției Muncii să iasă în teren alături de echipe

192
Ministrul Muncii a cerut șefilor din cadrul Inspecției Muncii să iasă în teren alături de echipe - 29045895-1594467906.jpg

Articole recomandate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Violeta Alexandru, le-a cerut șefilor din cadrul Inspecției Muncii să iasă în teren alături de echipe și "să se dea jos din mașinile scumpe" să vadă ce se întâmplă dacă observă nereguli în drumul spre serviciu, informează Agerpres.


"S-a terminat cu activitatea obscură în sensul în care știu doar câțiva care sunt rezultatele activității Inspecției Muncii. Vor ști toți cei pentru care de fapt muncim, adică cetățenii acestei țări. Rog șefii, inspectorii șefi din teritoriu, să iasă în teren alături de echipe. Și le mai cer un lucru în încheiere, le cer să le pese. Dacă în drumul lor de acasă la serviciu văd un șantier în care se lucrează fără echipamente de protecție să se dea jos din mașinile scumpe și să vadă ce se întâmplă. Dacă au semnale de la oameni că există muncă nedeclarată sau că lucrează în condiții primare, în sensul că nu li se asigură o stare minimală, decentă, pentru desfășurarea activității, să le pese. 


Schimbați un pic optica oamenilor față de această instituție prin propria dumneavoastră conduită. Șefii inspectoratelor teritoriale de muncă au de la mine această solicitare înainte să discutăm despre decizii structurale în această instituție. Dacă văd că apelul meu nu este receptat de dumneavoastră în mod evident voi lua niște decizii radicale pentru că poate este necesară o resetare a instituției per ansamblu, însă am încredere că acest apel este înțeles", a declarat, sâmbătă, Violeta Alexandru, într-o conferință de presă.


Ea a menționat că, începând de sâmbătă, se deschide seria comunicărilor publice cu privire la activitatea Inspecției Muncii, iar inspectorul general de stat al acestei instituții, Mihai Ucă, va fi o prezență constantă în spațiul public, deoarece va informa, cel puțin o dată pe săptămână, rezultatele verificărilor în care sunt implicate inspectoratele teritoriale de muncă din țară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2276 secunde