Președintele Colegiului Farmaciștilor din Constanța, Vasile Rizea:

"Mereu lipsesc medicamente din farmacii, dar Euthyrox-ul era o mare problemă"

454

Articole de la același autor

În momentul în care nu găsesc în farmacii un medicament, oamenii încep să intre în panică, mai ales cei în vârstă, iar dacă mai este vorba și despre Euthyrox, pe care l-au căutat îndelung în ultima perioadă, atunci neliniștea din sufletul lor ia amploare.

Foarte mulți bolnavi din județul Constanța au căutat, anul acesta, medicamentul amintit, pe care l-au găsit în drogherii cu mare greutate. De cele mai multe ori, atunci când întrebau într-o farmacie de Euthyrox, știau dinainte care va fi răspunsul, însă au continuat să îl caute.

Săptămâna aceasta, frunțile constănțenilor s-au descrețit, când au primit vestea că pastilele de care au nevoie au apărut în farmacii. Cum s-a întâmplat acest lucru? Luna aceasta, România a obținut o donație din Spania a acestui medicament, iar acesta a ajuns, acum, și la Constanța.

Precizăm că aceste pastile sunt vitale în tratamentul pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei.

Potrivit președintelui Colegiului Farmaciștilor din Constanța, Vasile Rizea, pe plan local, este vorba despre o donație de 400 de cutii care au ajuns în județul nostru și care s-au dat sub formă de donație în farmaciile Minifarm.

"Noi, colegiul, am făcut demersuri către Ministerul Sănătății, către toate forurile posibile pentru lipsa de Euthyrox și am cerut, în mod repetat, să se facă un import, pentru a acoperi această lipsă, iar în urmă cu două zile, am fost chemați la minister, unde am discutat și cu producătorii. Pacienții trebuie să știe că, în țara noastră, va intra o cantitate mare din acest medicament în următoarele două luni, deci șansa de a avea Euthyrox în farmacii este mare.

Desigur, el s-a mai găsit în farmacii, dar mai greu, întrucât cantitățile primite de la producători au fost prea mici", a declarat, pentru "Cuget Liber", Vasile Rizea.

XXX

Întrebat ce alte medicamente mai lipsesc, farmacistul a precizat că probleme sunt și vor mai fi și cu alte tipuri de tratament, pentru toate tipurile de afecțiuni.

"Mereu lipsesc medicamente. Unele mai apar, mai dispar. Altele, în schimb, au dispărut de pe piață și nu au mai apărut deloc, dar avem înlocuitoare pentru ele. Euthyrox-ul era o mare problemă, pentru acesta nu aveam înlocuitor", a subliniat Rizea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4367 secunde