Medicii de la Județean veghează asupra sănătății petrecăreților de la "Neversea"

212

Articole de la același autor

În următoarele patru zile, zeci de cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța vor asigura asistența medicală la festivalul "Neversea". Echipa este formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali și voluntari-studenți la Facultatea de Medicină. Potrivit reprezentanților unității sanitare, în primele 24 de ore ale evenimentului, la fața locului vor acționa 15 medici  specialiști și rezidenți, 12 asistenți medicali și 16 voluntari. În cea de-a doua zi, vineri, 5 iulie, urgențele vor fi asigurate de 15 medici (specialiști și rezidenți), 13 asistenți și 21 voluntari, împărțiți pe ture. 


Apoi, începând de sâmbătă dimineață până duminică dimineață sunt mobilizați 15 medici (specialiști și rezidenți), zece asistenți medicali și 20 voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 13  medici, 11 asistenți și 19  voluntari.  


"În cele patru zile ale evenimentului muzical, la fața locului vor fi amenajate trei corturi de prim- ajutor și două posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească rapid și fără să necesite deplasare la SCJU. Dotarea corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor ușoare și medii, iar dacă situația o va impune, pacienții vor fi transportați cu ambulanța la spital", a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi.  


Menționăm că activitatea medicală desfășurată în cadrul festivalului care are loc zilele acestea nu va afecta în nici un fel activitatea din cadrul Unității Primiri Urgențe, iar gărzile vor fi asigurate de același număr de medici, ca de obicei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3888 secunde