Medicamente mai scumpe! Ministerul Sănătății vrea să le înlocuiască cu echivalente terapeutice

194

Articole de la același autor

Pentru 128 de medicamente, prețurile actuale expiră în 2 și 6 noiembrie 2019. În căutarea de soluții pentru a le asigura, totuși, bolnavilor tratamentul, Ministerul Sănătății vrea ca pentru medicamentele prea scumpe să se folosească înlocuitoare. 
Astfel, pentru 58 dintre medicamentele al căror preț expiră, a fost acceptat prețul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare, Ordinul de preț va fi făcut public pe pagina de web a Ministerului Sănătății. 


Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și comisiile de specialitate. 


"Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat prețul și nu s-a confirmat nici existența echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătății a solicitat din partea comisiilor de cardiologie, urologie, diabet, reumatologie, radiologie și boli infecțioase un punct de vedere privind existența unui alt medicament care poate trata aceeași afecțiune în România", explică ministrul Sănătății, Sorina Pintea.


Astăzi expiră termenul dat comisiilor de specialitate pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizații pentru nevoi speciale. 
"Facem toate demersurile pentru ca niciun pacient să nu rămână fără tratament", a anunțat Sorina Pintea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6251 secunde