Marș pentru viață la Constanța. La ce riscuri se supun femeile care avortează

398
Marș pentru viață la Constanța. La ce riscuri se supun femeile care avortează - mars3-1553101340.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au ocazia de a participa sâmbătă, 23 martie, în preajma sărbătorii Bunei Vestiri (25 martie), la "Marșul pentru viață", acțiune prin care se urmărește sensibilizarea întregii societăți în privința avortului și a efectelor negative ale acestuia asupra familiei și civilizației umane. 




În cursul acestei zile, la ora 13.30, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va citi o rugăciune de binecuvântare a acestui marș, după care se va pleca pe următorul traseu: Catedrală, piața Ovidiu, strada Mircea cel Bătrân, Sala Sporturilor, Capela Militară, Spitalul Județean, bulevardul Tomis, Capitol, Piața Ovidiu.
Evenimentul este organizat de către Școala Brâncovenească, Asociația Simplu - Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR și Studenți Pentru Viață. Ca preambul, ieri, 20 martie, de la ora 18.00, preotul Eugen Tănăsescu a susținut la Curtea Brâncovenească, conferința intitulată "Lupi în blană de oaie; «de ce moartea se pretinde viață»".
Toate acestea sunt realizate luând în calcul că în ultimii ani foarte multe femei au decis să pună capăt sarcinilor și să facă avort. Medicii constănțeni sunt șocați de numărul de doamne și domnișoare care le trec pragul lună de lună, pentru întreruperi de sarcini. Unele sunt prea tinere și nu vor să-și complice existența, altele nu vor copii ori sunt prea preocupate de carieră și consideră că nu este momentul potrivit pentru a aduce pe lume un copil. În același timp, există mame care mai au și alți micuți acasă și nu își permit să mai crească și alții. 


Oricum, indiferent de motivul care stă la baza deciziei lor, avortul nu este o decizie bună, din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, numeroase femei suferă de sindromul post-avort după ce trec prin astfel de experiențe. 
"Sindromul post-avort este o formă de tulburare de stres care include o serie de simptome, cum ar fi depresia, sentimentele de vinovăție, anxietatea. În unele situații, se poate întâmpla ca femeia să se gândească și la ideea de a se sinucide. Există cazuri în care acest sindrom afectează femeia pentru tot restul vieții ei, îi afectează relația cu partenerul de viață, dar și relația cu copiii actuali sau viitori", a declarat Elena Popescu, medic specialist ginecolog.


Apoi, aceste femei prezintă riscul de a dezvolta cancer mamar, dacă avortează. Studiile efectuate pe femei de diferite naționalități arată că avortul indus înainte de săptămâna 32 de sarcină interferează cu procesul de maturizare a celulelor mamare, generând astfel un risc crescut de dezvoltare a celulelor mamare de tip canceros. 
Cu toate acestea, se pare că femeile care intră într-o clinică pentru avorturi nu au nici cea mai mică idee care sunt adevăratele riscuri la care se expun. De ce? Din același motiv pentru care nu cunosc nici faptul că avortul contribuie masiv la apariția cancerului mamar: nimeni nu le informează. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Martie 2019
Stire din Social : Marș pentru viață la Constanța
Vineri, 10 August 2018
Stire din Actual : Avortul, interzis  în Argentina
Pagina a fost generata in 1.4103 secunde